رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با تأکید بر نقش دانشگاه در هدایت و توانمندسازی جامعه، گفت: در شرایط جنگ ترکیبی و شناختی، دانشگاه باید با تکیه بر برنامه‌ریزی علمی، عقلانیت و کنشگری فعال، نقش خود را در تقویت امید و انسجام اجتماعی ایفا کند.

به گزارش صبح ساباط؛ نشست توانمندسازی دستیاران آموزشی با حضور محمدرضا دهقانی‌اشکذری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد و زهره بهشتی‌پور، معاون واحد و رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان استان در سالن آمفی‌تئاتر سلطانی برگزار شد.

دهقانی‌اشکذری در این نشست با اشاره به دستاوردهای اخیر دانشگاه اظهار کرد: واحد یزد در هفت شاخص از ۱۸ شاخص ارزیابی جشنواره فرهیختگان موفق به کسب رتبه‌های برتر شده است و حوزه مهارتی و فعالیت‌های علمی از جمله تیم‌های رباتیک و باشگاه‌های پژوهشگران از ظرفیت‌های مهم دانشگاه به شمار می‌روند.

وی همچنین با اشاره به توسعه زیرساخت‌های آموزشی از فعالیت ۴۵ مدرسه با چهار هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز خبر داد و افزود: مدارس سعادت با استقبال خانواده‌ها مواجه شده‌اند که این موضوع نشان‌دهنده نیاز جامعه به الگوهای تربیتی کارآمد در محیط‌های آموزشی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با اشاره به شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور گفت: دانشگاه به عنوان مربی جامعه وظیفه دارد با تکیه بر معنویت و عقلانیت، به رفع گره‌های ذهنی و تقویت نشاط و امید در جامعه کمک کند.

دهقانی‌اشکذری افزود: جنگ ترکیبی نیازمند دفاع ترکیبی است و برای مواجهه با آن باید محرک‌های داخلی و خارجی مورد توجه قرار گرفته و طرح‌هایی متناسب با زیست‌بوم دانشگاه، مدرسه و شهرستان تدوین شود.

وی با تأکید بر ضرورت پرهیز از رویکردهای صرفاً واکنشی تصریح کرد: فعالیت‌های فرهنگی باید به سمت برنامه‌های پروژه‌محور و عملیاتی حرکت کند و از ظرفیت دانشجویان، استادان و گروه‌های مرجع برای پیشبرد اهداف فرهنگی استفاده شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد همچنین تدوین سیاست‌های بحران‌محور با نگاه آینده‌پژوهانه و استفاده از سناریوهای مختلف را از دیگر الزامات فعالیت فرهنگی عنوان کرد و گفت: نقش‌دهی فعال به استادان و دانشجویان می‌تواند به انسجام و پویایی بیشتر فضای دانشگاه کمک کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره موضوع پوشش و انسجام اجتماعی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی محیطی تمدنی است و رعایت اصول دانشگاهی در آن ضروری است، اما حفظ انسجام و همدلی در جامعه دانشگاهی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

دهقانی‌اشکذری خاطرنشان کرد: دانشگاه باید در عین فراهم کردن زمینه تضارب آرا، نمادی از عقلانیت و هویت اسلامی ـ ایرانی باشد.