معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد ضمن تشریح آخرین وضعیت پروژه‌های راه‌سازی استان گفت: باند دوم محور شهربابک_هرات_هرابرجان به طول ۳۷ کیلومتر می‌باشد که ۱۰ کیلومتر آن افتتاح‌شده، ۱۳ کیلومتر آسفالت شده و ۱۴ کیلومتر در حال ساخت است.

به گزارش صبح ساباط؛ سید مهدی طلائی مقدم، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد، آخرین وضعیت پروژه‌های راه‌سازی استان را تشریح کرد و گفت: تفاهم‌نامه احداث آزادراه نطنز_یزد_انار_سیرجان_بندرعباس به امضا رسیده و عملیات اجرایی قطعه اردکان_مهریز با مشارکت سازمان همیاری شهرداری‌های استان، سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور، در آستانه آغاز قرار دارد.

وی با اشاره به اجرای بزرگراه زارچ_اشکذر افزود: این مسیر ۳۰ کیلومتر طول دارد که در مجموع ۶۰ کیلومتر رفت‌وبرگشت خواهد بود، تاکنون ۱۵ کیلومتر رفت‌وبرگشت از پل الغدیر تا تقاطع طبس افتتاح شده، ۱۵ کیلومتر باند رفت از تقاطع طبس تا پل سردار سلیمانی (خورشید) آسفالت شده و باند برگشت همین محدوده نیز زیرسازی شده است و قرارداد جدید باید منعقد شود.

طلائی مقدم درباره باند دوم جاده یزد_طبس گفت: این پروژه در مسیر کیلومتر ۰ تا ۱۴۹ در حال انجام است که ۷۱ کیلومتر آن افتتاح شده و ۷۸ کیلومتر در دست اجراست، در بازه ۰ تا ۲۷ کیلومتر، ۱۰ کیلومتر با تفاهم‌نامه اجرای پروژه خیّری برنامه‌ریزی شده و پیگیری اجرای مابقی از بند «خ» ادامه دارد.

این مقام مسئول افزود: از کیلومتر ۲۷ تا ۶۷ افتتاح شده، ۶۷ تا ۸۸ در حال ساخت است، ۸۸ تا ۹۸ به‌صورت خیّری در حال ساخت بوده، ۹۸ تا ۱۲۹ افتتاح شده و ۱۲۹ تا ۱۴۹ نیز در مرحله پیگیری برای اجرا توسط راه و شهرسازی قرار دارد.

وی در ادامه از پیشرفت طرح باند دوم محور اردکان_چوپانان خبر داد و بیان کرد: ۲۴ کیلومتر از پل خورشید تا میدان خرانق با پیمانکار در دست اجراست، ۳۰ کیلومتر افتتاح شده و ۱۱ کیلومتر باقی‌مانده است؛ همچنین ۲۳ کیلومتر انتهای مسیر در مرحله روسازی قرار دارد.

معاون عمرانی استاندار یزد درباره جاده ندوشن_ورزنه گفت: ۶۳ کیلومتر از این محور در حوزه استان یزد است که ۲۲ کیلومتر آن باقی‌مانده؛ ۱۹ کیلومتر قبلاً افتتاح شده، ۵ کیلومتر آسفالت شده، ۸ کیلومتر آماده آسفالت و ۹ کیلومتر زیرسازی آن در دست اجراست.

کمربندی فراغه به طول ۶ کیلومتر افتتاح شده است

وی اعلام کرد: محور بهاباد_دربند نایبند به طول ۱۰۵ کیلومتر در دست اجراست که ۵۴ کیلومتر آن آسفالت شده است، در محور بافق_زرند و کمربندی جنوبی بافق نیز ۳۵ کیلومتر افتتاح شده و برای ۱۴ کیلومتر باقی‌مانده باید مناقصه برگزار شود.

طلائی مقدم در خصوص ارتقای راه فرعی به راه اصلی هرات_ارسنجان_کره‌ای گفت: این محور ۳۹ کیلومتر است که ۳۰ کیلومتر آن تعریض شده و نیاز به روکش دارد و ۹ کیلومتر باقی‌مانده است.

وی همچنین از محور ارتباطی تفت_ابرکوه_سورمق و اجرای ساخت تقاطع‌های غیرهمسطح ابرکوه و تفت خبر داد و افزود: کمربندی فراغه نیز به طول ۶ کیلومتر افتتاح شده است.

راه سفیدکوه تفت به طول ۳.۹ کیلومتر در حال اجراست

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد، تقاطع غیرهمسطح تنگ‌چنار در محور مهریز_انار با پیشرفت بالای ۸۵ درصد در دست اجراست، همچنین باند دوم محور شهربابک_هرات_هرابرجان به طول ۳۷ کیلومتر می‌باشد که ۱۰ کیلومتر آن افتتاح‌شده، ۱۳ کیلومتر آسفالت شده و ۱۴ کیلومتر در حال ساخت است.

وی در پایان به پروژه‌های دیگر استان اشاره کرد و گفت: راه سفیدکوه تفت به طول ۳.۹ کیلومتر در حال اجراست که یک کیلومتر آن آسفالت شده و مابقی در دست اجراست، همچنین در طرح ارتقای راه هارونی_چاهگیر به طول ۱۹ کیلومتر، ۲.۵ کیلومتر اجرا و به بهره‌برداری رسیده است.