به گزارش صبح ساباط، مهدی غیبالهی گفت: از ۴۵ هکتار باغ هلو و شلیل ابرکوه با متوسط عملکرد هفت تن در واحد سطح در مجموع ، حدود ۴۰۰ تن محصول برداشت شد که این میزان نسبت به سال قبل ۲۰ درصد کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی ، افت سطح آبهای زیرزمینی، تغییر الگوی کشت و توسعه کاشت محصول کم آبخواه و نیز سرمازدگی دلیل کاهش تولید است .
وی ارقام زعفرانی ، انجیری و بومی پاییزی را از ارقام مرغوب هلو شهرستان ذکر کرد و افزود: زردآلو ، هلو و انجیر از میوه های سردرختی این شهرستان است که سالانه در شرایط عادی از هشت هزار هکتار باغ ابرکوه، ۴۵ هزار تن انواع محصولات باغی تولید و روانه بازار مصرف می شود.
غیبالهی همچنین بر ضرورت ایجاد شهرک تولید و فراوری محصولات کشاورزی تاکید و افزود: ایجاد این شهرک فرصت مهمی برای سرمایه گذاران در بخش اشتغال و تولید فراهم میکند.
این مسوول با بیان اینکه از سرمایه گذاران بخش خصوصی در ایجاد صنایع تبدیلی حمایت میشود، یادآور شد: صنایع تبدیلی نقش تاثیرگذاری در جلوگیری از ضایعات میوه به ویژه زردآلو، گوجه سبز، هلو و شلیل دارد.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با تاکید بر بهره وری از منابع آب بخش کشاورزی شهرستان تصریح کرد: تاکنون حدود پنج هزار هکتار از اراضی و باغهای ابرکوه به سامانههای آبیاری نوین تجهیز شده است.
ابرکوه یکی از قطب های مهم کشاورزی استان یزد است و با توجه به توانمندی کشاورزان و اجرای طرح های آبیاری نوین و کشت محصولات کم آبخواه در تولید زردآلو ، گندم ، پسته ، گیاهان دارویی ، فراوردهای دامی و اجرای طرح های آبیاری نوین مقام نخست تا سوم استان را در اختیار دارد.
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار و ۵۰۰ خانوار ، سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید می کنند.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
- منبع خبر : ایرنا
Friday, 13 December , 2024