به گزارش اشکذر خبر، سید ابوالفضل موسوی بیوکی در دیدار با جمعی از خبرنگاران خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان یزد در خصوص اقدامات نمایندگان استان درزمینهٔ تأمین آب شرب استان گفت: یکی از مسئولیتهای دولت تأمین آب شرب مردم بوده و در این زمینه دولتمردان باید از هر روشی که میتوانند آب یزد را تأمین […]
به گزارش اشکذر خبر، سید ابوالفضل موسوی بیوکی در دیدار با جمعی از خبرنگاران خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان یزد در خصوص اقدامات نمایندگان استان درزمینهٔ تأمین آب شرب استان گفت: یکی از مسئولیتهای دولت تأمین آب شرب مردم بوده و در این زمینه دولتمردان باید از هر روشی که میتوانند آب یزد را تأمین کنند.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی افزود: عقیده دارم اگر بنده تنها ۱ کار بتوانم برای استان یزد انجام ۱۰ پیگیری و به نتیجه رساندن طرحهای انتقال آب به این استان کویری است.
درزمینهٔ تأمین آب استان ۴ گزینه را دردستور کار داریم
وی بابیان اینکه درزمینهٔ تأمین آب استان ۴ گزینه را دردستور کار خودداریم گفت: گزینه ۱ گزینه انتقال آب از سرچشمههای کوهرنگ بوده که به پشت سد زاینده رود می رسد و از آنجا تحت عنوان خط ۱، آب را به استان منتقل می کند.
موسوی با اشاره به این موضوع که از ضرب کردن ۳ مولفه تعدادجمعیت،سرانه مصرف . روزهای سال میزان ظرفیت آب استان ها تعیین می شود اظهار داشت: سرانه مصرف آب در دنیا ۱۵۰میلیون متر مکعب،در ایران ۱۸۰ میلیون مترمکعب و در استان یزد ۲۲۰تا ۲۸۰ متر مکعب است که نشان دهنده بالابودن میزان مصرف آب در استان بوده که البته بخشی از آن مربوط به مصرف کولرهای آبی است.
نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: طی ۱۰ سال گذشته سالانه به طور میانگین ۶۴ میلیون مترمکعب آب به یزد منتقل شده که این میزان در سال گذشته به دلیل کاهش شدید ذخیره سد زاینده رود به ۵۰ میلیون مترمکعب تقلیل یافت رسید که این میزان پایینترین مقداری طی ۵۰ سال گذشته بود البته خوشبختانه امسال به واسطه بارندگی ها ذخیره آبی مناسبی وجود دارد که امکان افزایش آب انتقالی را تا ۶۸ میلیون مترمکعب فراهم کرده و ظرفیت لولههای این خط نیز با توجه به نیاز آبی استان ۹۸ میلینون مترمکعب است.
آب حق مسلم مردم استان یزد
موسوی تصریح کرد: همانطور که گفتم با توجه به اینکه تأمین آب شرب مردم از وظایف حاکمیت است مابه التفاوت ۳۰ میلیون متر مکعبی استان باید از طریق خط دیگری تأمین می شد که در ابتدا انتقال آب از خط بهشت آباد دردستور کار قرار گرفت و بعد با اعلام دولت در سال ۹۶ که انتقال آب از این مسیربه دلایل فنی امکان پذیر نیست مسیر خرسان جایگزین شد.
وی تاکید کرد: در خصوص تأمین آب شرب مردم استان با هیچکس شوخی نداریم و مسامحه و مصالحهای در کار نخواهد بود چراکه آب حق مسلم مردم استان یزد است.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس در ادامه به تشریح خطوط سوم و چهارم انتقال آب به استان پرداخت و ابراز داشت: شرکتهای مس سرچشمه، گل گهر سیرجان و چادرملو برای انتقال آب از خلیج فارس و استان هرمزگان دست به کار شدند که سهم چادرملو از این میزان ۲۲ درصد است یعنی با اگر میزان آب شیرین انتقالی به میزان نهائی ظرفیت خود یعنی ۳۵۰ میلیون مترمکعب برسد ۵۰ میلیون مترمکعب آن به استان هرمزگان و ۱۰میلیون مترمکعب نیز به روستاها و شهرهای در مسیر اختصاص می یابد و از ۲۹۰ میلیون مترمکعب باقیمانده، ۲۲ درصد سهم استان یزد خواهد بود.
وی اضافه کرد: البته رئیس جمهور در سفر ۱ به یزد وعده اختصاص ۴۵۰ میلیون یورواعتبار به خط انتقال خلیج فارس به یزد داد و این موضوع نیز قابل پیگیری است چراکه این طرح به نام یزد رقم خورده است.
موسوی از مسیر دریای عمان به عنوان چهارمین خط انتقال آب به یزد نام برد و گفت: تاکنون تخصیص ۲۵۰ میلیون مترمکعب از این آب مصوب شده و ۱۶ جلسه آب در کمیسیون عمران مجلس برگزار شد تا محیط زیست، وزارت نیرو، پدافند غیرعامل و سایر دستگاه ها پای کار آمدند و طرح مصوب شد.
آب دریای عمان برای مصارف صنعت و کشاورزی
وی بابیان اینکه پروژه خط انتقال آب از دریای عمان از استان سیستان و بلوچستان آغاز می شود ابراز داشت به دلیل اینکه در این خط انتقال استان سیستان و بلوچستان و خط شرق کشور نیز باید منتفع باشد در کنار تخصیص ۲۵۰ میلیون مترمکعبی برای یزد و ۷۵۰میلیون مترمکعب تخصیص نیز برای استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی اخذ شد.
موسوی تصریح کرد: البته این آب، آب شرب نیست و مربوط به صنعت و کشاورزی است که البته با توجه به انتشار فراخوان جذب سرمایهگذار تاکنون ۳۰ پیمانکار اطلاعات و مدارک خود را برای مشارکت در این طرح ارسال کردهاند.
نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس در پایان اظهار داشت: اجرای این خط انتقال بیش از ۴۰هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داردکه امیدواریم با ورود و سرمایهگذاری بخش خصوصی اجرایی شود
Monday, 9 September , 2024