رئیس کل دادگستری استان یزد با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های ایجابی دانشگاه گفت: باید از فرصت‌های موجود برای تبیین و روشنگری استفاده کرد و فضای دانشگاه را متناسب با فلسفه وجودی آن به بستری برای علم‌آموزی، اندیشه‌ورزی و تعالی تبدیل کرد.

به گزارش صبح ساباط؛ حجةالاسلام والمسلمین حسین طهماسبی رئیس دادگستری در نشست کارگروه افق با تأکید بر اینکه دانشگاه باید بر جامعه اثرگذار باشد، نه اینکه صرفاً از آن متأثر شود، افزود: دانشگاه محل فرهیختگی، اندیشه و گفت‌وگوست و در ابراز نظر و حتی مخالف با وضع موجود یا نظریات غالب، نیز باید با رویکرد علمی و منطقی رفتار کند.

این مقام قضایی درباره تجمعات دانشگاهی گفت: تجمع باید مقدمه اصلاح باشد، نه هدف؛ مطالبات دانشجویان باید شنیده و نظام‌مند شود و مدیران نیز در کنار شنیدن و پذیرش مطالبات قانونی، برای حل مشکلات و پاسخ‌گویی به آنها اقدام کنند؛ چراکه بی‌توجهی به مطالبات می‌تواند موجب سرخوردگی شود.

طهماسبی با هشدار نسبت به گسترش ساختارگریزی و ساختارشکنی در نسل جدید، بر ضرورت اقناع پیش از مطالبه اجرای قانون تأکید کرد و گفت: باید فلسفه قوانین، احکام و ضوابط برای دانشجویان تبیین شود و از ظرفیت اساتید، کلاس‌های آموزشی و مجموعه‌های فرهنگی برای تقویت گفت‌وگو و تبیین استفاده کرد.

وی با بیان اینکه نباید مسائل دانشگاه را بحران تلقی کرد، اظهار داشت: بخشی از مسائل ناشی از برداشت‌های نادرست، عدم برگزاری جلسات مستمر اقناعی، کمبود زمان برای مدیریت یا ضعف مدیریتی است و باید پیش از تشدید آنها، زمینه اصلاح و مدیریت فراهم شود.

رئیس کل دادگستری استان یزد در عین حال، کار فرهنگی را در کنار نظارت ضروری دانست و افزود: در کنار اقدامات ایجابی، اقدامات نظارتی نیز لازم است و باید علت کم‌اثر بودن یا انجام نشدن برنامه‌های فرهنگی نیز بررسی شود.

طهماسبی در پایان با اعلام آمادگی مجموعه قضایی استان برای همکاری با دانشگاه‌ها گفت: با وجود برخی مسائل ظاهری، بستر موجود برای کار امیدوارکننده است و به جای صرفاً مطالبه تاب‌آوری از جامعه، باید چرایی ضرورت تاب‌آوری برای مردم تبیین شود.