رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد، در کارگاه آموزشی اقتصاد مقاومتی بر اهمیت تاب‌آوری اقتصادی در مواجهه با بحران‌ها و تکانه‌های اقتصادی تأکید کرد و این مفهوم را سنگ بنای استقلال و پایداری اقتصادی کشور دانست.

به گزارش صبح ساباط؛ دوازدهمین جلسه کارگاه آموزشی اقتصاد مقاومتی، با حضور محمدرضا دهقانی اشکذری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد، به همت بسیج کارکنان و دفتر توانمندسازی دانشگاه آزاد اسلامی یزد، در قالب حلقه صالحین در مسجد شهید صدوقی یزد برگزار شد.

دهقانی اشکذری در این نشست، اقتصاد مقاومتی را به معنای تاب‌آوری در برابر بحران و تکانه‌های اقتصادی تعریف کرد و گفت: تاب‌آوری اقتصادی، تشبیه مقاومت بدن در برابر بیماری یا شوک‌های ناگهانی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در ادامه خاطرنشان کرد: همانطور که در زمان جنگ یا بحران‌های غیرمنتظره، یک خانواده یا یک کشور برای حفظ بقا و پیشرفت خود نیازمند آمادگی و انعطاف‌پذیری است، اقتصاد نیز باید بتواند در برابر تکانه‌های ارزی، نوسانات بازار، و فشارهای خارجی مقاومت کند.

وی با اشاره به اینکه نگاه‌های غلط در خصوص مشکلات اقتصادی، مانع از درک صحیح مفهوم اقتصاد مقاومتی می‌شود، افزود: تاریخ گواه است که بسیاری از افراد و ملت‌هایی که به موفقیت دست یافته‌اند، علی‌رغم تحمل سختی‌های فراوان، با اتکا به تلاش، ایمان و برنامه‌ریزی، از موانع عبور کرده‌اند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد، ایمان به خداوند و تلاش مستمر را از عوامل کلیدی موفقیت برشمرد و گفت: افراد با کارآفرینی و تلاش، به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته‌اند. به عنوان مثال، کارآفرینان بزرگی که با وجود از دست دادن عزیزان یا مشکلات مالی در دوران کودکی، توانسته‌اند، مولد ثروت‌های کلان با تلاش خود باشند.

دهقانی اشکذری در ادامه بر اهمیت برنامه‌ریزی و داشتن باور قوی به توانایی‌های فردی و جمعی تأکید کرد و گفت: اگر افراد، خانواده‌ها و کشور، با برنامه‌ریزی و اتکا به تجربیات و باورهای خود، آمادگی لازم را برای مواجهه با بحران‌ها و چالش‌ها داشته باشند، می‌توانند از این موقعیت‌ها به عنوان فرصتی برای رشد و تعالی استفاده کرد.

هیچ موفقیتی اتفاقی نیست

دهقانی اشکذری در ادامه سخنان خود، نگرش انسان‌ها را در دو قالب آینه و پنجره دانست و گفت: انسانی که نگاهش رویکرد آینه است، همه‌چیز را متاثر از خود می‌داند و مسئولیت شرایط زندگی‌اش را می‌پذیرد؛ اما کسی که نگاهش پنجره‌ای است، همه موفقیت‌ها و شکست‌ها را به عوامل بیرونی نسبت می‌دهد. در حقیقت، هیچ‌چیز در زندگی انسان اتفاقی نیست؛ داشتن شغل خوب، همسر شایسته و فرزند صالح، همه و همه علت و عامل دارد.

وی با بیان اینکه انسان باید در همه شرایط، خدا را شاکر باشد و بداند مشکلات هدیه‌ای از طرف خداوند و فرصت‌ها در آن نهفته است که نباید آن را از دست داد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد، با اشاره به اهمیت علم و شرکت‌های دانش‌بنیان در کسب‌وکارها، تصریح کرد: قدرت کشورهای توسعه یافته در علم و تکنولوژی است و این نشان می‌دهد، تأکیدات مقام معظم رهبری بر اقتصاد دانش‌بنیان بیهوده نبوده است. امروز که پس از ماه‌ها جنگ نابرابر، کشورمان همچنان پابرجاست از برکت تلاش‌های نخبگان شهید و نیروهای مسلح است.

دهقانی اشکذری به طرح‌هایی مانند اسنپ که بعضا الگوبرداری از مدل‌های خارجی هستند اشاره کرد، گفت: این پلتفرم‌ها بر مبنای علم و دانش روز بنا شده است.

موفقیت واقعی در گروی داشتن تیم‌هایی است که فراتر از منافع مالی شخصی، بر توسعه هدف متمرکز باشند.

وی تأکید کرد: موفقیت‌های چشمگیر در عرصه‌های مختلف، تصادفی نیست، بلکه برآمده از داشتن زیرساخت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی صحیح است.