رییس گروه اجرای طرح‌های آماری و سرشماری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با تشریح آخرین اقدامات استان در نشست ستاد سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی‌مبنا ۱۴۰۵ گفت: یزد با اجرای آزمایشی در بهاباد، تفت و روستای اسلامیه، به‌روزرسانی نقشه‌ها و هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی، خود را برای اجرای نخستین سرشماری ثبتی‌مبنای کشور آماده ‌می‌کند.

به گزارش صبح ساباط؛ رضا ولی‌زاده رییس گروه اجرای طرح‌های آماری و سرشماری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد در نشست ستاد سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی‌مبنا ۱۴۰۵ یزد که روز گذشته با حضور استاندار یزد و به‌صورت برخط با رئیس مرکز آمار ایران برگزار شد، با تشریح اقدامات انجام‌شده و برنامه‌های پیش‌ِرو، بر آمادگی استان برای اجرای این مأموریت ملی تأکید کرد.

ولی‌زاده با اشاره به اینکه سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵، نهمین سرشماری عمومی کشور و نخستین سرشماری ثبتی‌مبنای ایران خواهد بود، گفت: این شیوه نوین، با تکیه بر داده‌های ثبتی دستگاه‌های اجرایی و کاهش اتکا به عملیات گسترده میدانی، می‌تواند ضمن افزایش دقت، هزینه‌های اجرایی را نیز به‌طور چشمگیری کاهش دهد.

وی با بیان اینکه استان‌ها در این فرآیند نقش حلقه اتصال میان ستاد ملی و دستگاه‌های اجرایی محلی را بر عهده دارند، افزود: در استان یزد، هماهنگی‌های لازم برای تکمیل زیرساخت‌های اجرایی، به‌روزرسانی نقشه‌های شهری و روستایی و تعامل مستمر با مرکز آمار ایران در حال انجام است تا زمینه اجرای دقیق و علمی این طرح ملی فراهم شود.

رئیس گروه اجرای طرح‌های آماری و سرشماری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با تشریح اقدامات انجام‌شده در استان اظهار داشت: اجرای آزمایشی سرشماری در شهرستان بهاباد در سال ۱۴۰۱ و نیز اجرای آزمایشی در شهر تفت و روستای اسلامیه در سال ۱۴۰۴ از جمله تجربه‌های مهمی بوده که به آمادگی استان برای ورود به مرحله اصلی کمک کرده است. همچنین نقشه‌های اولیه بهنگام‌سازی و برای بررسی‌های تخصصی به مرکز آمار ایران ارسال شده است.

ولی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات در دست انجام استان اشاره کرد و گفت: فراهم‌سازی مقدمات راه‌اندازی خطوط ارتباطی ۴۰۰۲۰ و ۴۰۰۲۱، بهنگام‌سازی نقشه‌های شهری و روستایی، برنامه‌ریزی برای تبلیغات و اطلاع‌رسانی، استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها و نقشه‌های طرح هادی بنیاد مسکن از جمله برنامه‌هایی است که با جدیت پیگیری می‌شود.

لازم به ذکر است؛ در این نشست تأکید شد که سرشماری ثبتی‌مبنای ۱۴۰۵ صرفاً یک عملیات آماری نیست، بلکه زیرساختی برای حکمرانی داده‌محور، برنامه‌ریزی دقیق توسعه‌ای و توزیع عادلانه خدمات در استان‌ها به شمار می‌رود و موفقیت آن نیازمند همراهی همه‌جانبه دستگاه‌ها و مردم است.