رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های یزد و مهریز از تثبیت ۵۰۰ هزار مترمکعب آب در آبخوان‌های این دو شهرستان از ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: اجرای اقدامات نظارتی، حقوقی و حفاظتی، نقش مؤثری در جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز داشته است.

به گزارش صبح ساباط، سید علی مشکات، رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های یزد و مهریز از اجرای مستمر برنامه‌های صیانت از منابع آب زیرزمینی خبر داد و اظهار داشت: در چارچوب طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی، مجموعه‌ای از اقدامات نظارتی، حفاظتی و حقوقی با هدف جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز به اجرا درآمد که حاصل آن تثبیت ۵۰۰ هزار مترمکعب آب در آبخوان‌های شهرستان‌های یزد و مهریز از ابتدای سال جاری تاکنون بوده است.

مشکات افزود: در این مدت ۵ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی شد و با انجام اقدامات قانونی، از بهره‌برداری ۱۰ حلقه چاه از طریق جمع‌آوری و کشیدن منصوبات جلوگیری به عمل آمد که نقش مهمی در کاهش برداشت‌های غیرمجاز و صیانت از منابع آب زیرزمینی داشته است.

رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های یزد و مهریز ادامه داد: همچنین در راستای اجرای احکام قانونی، ۱۴ مورد طمس و پلمپ انجام شد و ۱۸ حلقه چاه غیرمجاز که بخشی از آن‌ها مربوط به پرونده‌های سال گذشته بود، پر و مسلوب‌المنفعه شد.

وی با اشاره به سایر اقدامات انجام‌شده در حوزه حفاظت از منابع آب تصریح کرد: طی این مدت یک مورد علمک غیرمجاز جمع‌آوری و دو مورد تجهیزات و ادوات مورد استفاده در تخلفات آبی نیز توقیف شد.

مشکات با تأکید بر استمرار نظارت‌های میدانی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۱۷ مورد بازدید آماری و میدانی از چاه‌ها، منابع آب و تأسیسات مرتبط انجام شده است که این پایش‌های مستمر نقش مؤثری در شناسایی تخلفات، پیشگیری از برداشت‌های غیرمجاز و مدیریت پایدار منابع آب زیرزمینی ایفا کرده است.

رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های یزد و مهریز در پایان با تأکید بر اینکه حفاظت از منابع آب تنها با مشارکت همگانی محقق می‌شود، گفت: همراهی کشاورزان، بهره‌برداران و شهروندان در کنار اقدامات نظارتی دستگاه‌های مسئول، ضامن حفظ ذخایر راهبردی آب، تأمین امنیت آبی و پایداری منابع ارزشمند آب زیرزمینی برای نسل‌های آینده خواهد بود.