با افزایش دما و لزوم حفظ استانداردهای بهداشتی در حمل محصولات دامی، اداره دامپزشکی بافق نظارت‌های روزانه خود را بر خودروهای سردخانه‌دار تشدید کرده است. این اقدام در راستای صیانت از سلامت مصرف‌کنندگان و حفظ کیفیت محصولات غذایی صورت می‌گیرد.

به گزارش صبح ساباط؛ رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بافق گفت: در پی افزایش دما و ضرورت حفظ استانداردهای بهداشتی در حمل فرآورده‌های خام دامی، این اداره نظارت بر خودروهای سردخانه‌دار حامل فرآورده‌های خام دامی (گوشت قرمز، گوشت سفید و …) را تشدید کرد.

دکتر فرزانه سالاری به لزوم رعایت زنجیره سرد در حمل فرآورده‌های خام دامی اشاره کرد و افزود: رعایت زنجیره سرد فرآورده‌های خام دامی به علت فسادپذیری بالای این محصولات، امری مهم و ضروری در روند حمل این محصولات به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: عدم رعایت این امر مهم باعث کاهش کیفیت محصولات و افزایش فسادپذیری می‌شود که نظارت بر این امر توسط کارشناسان دامپزشکی به صورت روزانه و با جدیت انجام می‌گیرد.

دکتر سالاری، فرآورده‌های خام دامی را از مهم‌ترین و پرکاربردترین اقلام غذایی مصرفی در سبد خانوارها عنوان کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین وظایف دامپزشکی به عنوان ارگان اصلی جامعه در برقراری امنیت غذایی، تضمین سلامت غذایی مصرف‌کنندگان است که رعایت زنجیره سرد در حمل فرآورده‌های خام دامی یکی از فاکتورهای مهم در این راستا است.

رئیس دامپزشکی شهرستان بافق از تشدید کنترل دمای سردخانه‌های خودروهای حمل فرآورده‌های خام دامی خبر داد و افزود: با توجه به اهمیت حمل فرآورده‌های خام دامی در محدوده دمایی استاندارد در سلامت فرآورده‌ها از مبدأ تولید تا سفره مصرف‌کننده، کنترل دمای حمل بسیار حائز اهمیت است تا در نهایت محصول تازه و با کیفیت در اختیار مصرف‌کنندگان قرار گیرد.

خانم سالاری اخذ مجوز حمل الکترونیکی دامپزشکی، درج کد رهگیری خودرو و وجود ترموگراف را از جمله الزامات برای رانندگان خودروهای حمل فرآورده‌های خام دام دانست و افزود: یکی از موارد مورد بررسی قبل از صدور مجوز حمل الکترونیکی، فراهم آوردن شرایط مناسب دمایی و وجود ترموگراف در سردخانه خودرو است و با رانندگان خودروهای حمل فرآورده‌های خام دامی که شرایط زنجیره سرد را رعایت نکنند، برخورد قانونی می‌شود.

  • نویسنده : اصغر عسکری