به گزارش صبح ساباط به نقل از افق یزد، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان یزد در نشست خبری که با موضوع گذر از پیک بار تابستان ۱۴۰۳ برگزار شد، اظهار داشت: مصرف برق کشور تاکنون عدد ۷۷ هزار و ۵۰۰ را در ۲۰ تیر پشت سر گذاشت در حالی که پیک بار سال گذشته ۷۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات بوده است.
علی جم با بیان اینکه پیش بینی میشود این عدد به ۷۹ هزار و ۵۰۰ هم برسد تصریح کرد: طبق پیشبینیهای هواشناسی، دو هفته گرم را در پیش رو خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: طول شبکه فشار متوسط و فشار ضعیف استان یزد ۲۱ هزار و ۷۰ کیلومتر است که ۹ هزار و ۸۱۰ کیلومتر آن فشار ضعیف و ۱۱ هزار و ۹۳۵ کیلومتر فشار متوسط است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد با بیان اینکه یک هزار و ۳۳۶ کیلومتر شبکه فشار ضعیف یزد زمینی و مابقی هوایی است گفت: از کل شبکه فشار متوسط یزد هم ۵۷۳ کیلومتر زمینی و مابقی هوایی است.
وی با اشاره به اینکه تعداد کل پست های برق استان یزد را ۱۹ هزار و ۲۰۹ مورد دانست و افزود: نیاز مصرف استان یزد تا به الان به دو هزار و ۱۸۵ مگاوات رسیده که در هفتههای آینده هم قطعا با افزایش به دلیل گرمای هوا روبرو خواهد بود.
جم در ارتباط با روند صعودی مصرف برق در استان یزد گفت: نیاز مصرف استان یزد از سال ۹۷ تاکنون روند افزایشی داشته که به دلیل میزان مصرف برق است.
وی بیان کرد: تعداد کل مشترکین استان یزد ۷۸۷ هزار و ۷۶۱ مشترک است که ۶۳۴ هزار و ۱۳۶ مورد آن مربوط به مشترکین خانگی هستند و بیشترین مشتریان ما را شامل می شوند.
جم گفت: در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۶ هزار و ۷۶۰ کیلووات ساعت فروش برق داشتیم که در طول سال و زمان مصرف عادی، ۵۷ درصد آن در بخش صنعت، ۲۰ درصد در بخش خانگی، ۱۱ درصد کشاورزی، عمومی و اداری ۱۰ درصد و بخش تجاری هم حدود ۶ درصد از مصرف برق مشترکین را تشکیل می دهد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان یزد تصریح کرد: در اوج مصرف ۵۴ درصد مصرف برق مربوط به بخش خانگی است که صرفا به دلیل استفاده از وسایل سرمایشی است.
جم به مسئله برق روستایی و چاههای کشاورزی استان هم اشاره کرد و گفت: ۱۰۳۰ روستا داریم که ۹۹۲ روستا برقدار هستند که معادل ۹۷ درصد کل روستاها است، همچنین دو هزار و ۲۸۴ چاه کشاورزی داریم که ۲ هزار و ۲۲۲ مورد آن برقدار هستند.
وی با اشاره به برنامههای وزارت نیرو در استان یزد عنوان کرد: احداث ۳۵ هزار مگاوات نیروگاه طی چهار سال شامل ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر که ۲۰۰۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی است، از جمله این برنامهها در یزد است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان یزد بیان کرد: انجام تعمیرات نیروگاهها و استفاده حداکثری از نیروگاههای موجود و مدیریت تقاضا و صرفهجویی در مصرف برق دو برنامه دیگری است که برای عبور از پیک بار در استان در نظر گرفته شده است.
جم اظهار داشت: در حوزه خانگی نه تنها محدودیتی نداریم بلکه اگر هر مشترک بر اساس سال مبنای ۱۴۰۲، هر کیلووات برق را کمتر مصرف کند، تا سقف دوهزار تومان پاداش میگیرد و اضافه بر این، با شرکت در پویش با انرژی، اگر ۱۵ درصد مصرف خود را بر اساس همان سال مبنا کاهش دهد وارد قرعه کشی جوایز نفیسی چون خودرو وسایل کم مصرف خانگی، تبلت، اینترنت رایگان میشود و از این مزایا و مشوقها بهرهمند میشود.
وی افزود: در حوزه اداری هم ادارات در ساعات اداری باید ۳۰ درصد مصرف برق خود را بر اساس سال مبنای ۱۴۰۰ کاهش دهند و در ساعات غیر اداری نیر این کاهش را باید به ۶۰ درصد برسانند و از ساعت ۱۱ تا ۱۸ تامین برق ادارات از طریق دیزل انجام میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان یزد ادامه داد: مصرف برق ادارات به صورت روزانه پایش و کنترل میشود و به اداراتی که مصرف خود را رعایت نکنند در مرحله اول اخطار و در صورت عدم اقدام برق آنها قطع میشود.
جم خاطرنشان کرد: در کل استان یزد نزدیک به ۳۰۰ هزار چراغ روشنایی داریم که ۲۰۰ هزار دستگاه چراغ گازی به الایدی در کل استان با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان تبدیل شده است.
وی در خصوص مشترکین پرمصرف گفت: مشترکینی که بیش از دو و نیم برابر الگو مصرف داشته باشند مشترکین پرمصرف و بیش از چهار برابر الگو مصرف داشته باشند مشترکین بد مصرف هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان یزد خاطرنشان کرد: دو مرتبه به مشترکین بد مصرف پیامک اخطار داده میشود و دفعه سوم بدون اعلام قطع برق انجام میشود؛ تاکنون به ۴۵۰ نفر اخطار در استان یزد صادر شده و یک سری مشترکین هم پس از احصاء جدید از امروز پیامک اخطار دریافت خواهند کرد.
جم در ارتباط با تعداد مشترکین بدمصرف استان یزد بیان کرد: از کل ۶۰۰ هزار مشترکین خانگی، تنها ۵۰۰ مشترک بدمصرف هستند که کمتر از یک هزارم مشترکین را شامل میشوند.
وی ادامه داد: مشترکین پرمصرف هم علاوه بر اینکه برق به صورت آزاد محاسبه میشود، در صورت عدم اصلاح مصرف پس از اخطارهایی که داده میشود، برق آنها قطع خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان یزد افزود: با توجه به ناترازی برق، برنامه مدیریت برق صنایع بیشتر از آنکه به صورت تفاهمی باشد ابلاغی است که همکاری لازم را داشته باشند.
جم بیان کرد: با توجه به اینکه صنایع ما اکثرا کاشی و سرامیک هستند، دیزل ژنراتور از سالهای قبل تهیه کرده و بخش عمدهای از کاهش مصرف برق خود را از این طریق انجام داده و جلوی خسارت وارد آمدن به مجموعه خود را گرفتهاند.
انتهای پیام/
Thursday, 12 December , 2024