وزیر کشور ضمن تاکید بر انسجام و هماهنگی در اجرای طرح توسعه زنجیره های ارزش راهبردی کشور گفت: این طرح در راستای توسعه ملی باید در کشور نهادینه شود.

به گزارش صبح ساباط به نقل از مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور؛ چهارمین جلسه شورای ملی طرح توسعه زنجیره های ارزش راهبردی کشور به ریاست “احمد وحیدی” وزیر کشور و با حضور اعضا و نمایندگان دستگاه های ذیربط و معاونان برخی وزارتخانه ها در سالن پیامبر اعظم (ص) برگزار شد.

وحیدی در این جلسه ضمن تشکر از اقداماتی که در ۱۸ ماه گذشته از شروع این طرح راهبردی در کشور انجام شده، به اهمیت انسجام و هماهنگی و تعیین نقش ها برای رسیدن به اهداف اشاره کرد و گفت: طرح توسعه زنجیره های ارزش راهبردی باید با نگاه به حداکثرسازی در سود، بهره وری، صادرات و درون زایی دنبال شود.

وی با اشاره به اینکه نتایج اجرای این طرح توسعه ای باید خودش را در خارج از مرزهای کشور نیز نشان بدهد، افزود: کارهای بسیار خوبی در این عرصه انجام شده است، اما با توجه به ظرفیت های ایران اسلامی همچنان تا رسیدن به اهداف فاصله داریم.

وزیر کشور با تاکید بر اهمیت سهیم کردن مردم در جهت تولید ثروت در اجرای طرح توسعه زنجیره های ارزش راهبردی کشور و نقش بخش خصوصی اظهارداشت: ارائه به موقع تسهیلات و تجهیزات و برنامه ریزی به موقع در استان ها می تواند در تکمیل طرح های توسعه ای زنجیره های ارزش راهبردی و رسیدن به اهداف از جمله تولید محصولات موثر باشد .

وزیر کشور پس از ارائه گزارش هایی از سوی نمایندگان دستگاه ها و استان ها در ارتباط با طرح های توسعه ای زنجیره های ارزش راهبردی و اهداف آن، از جمله در عرصه های آبزی پروری، انرژی های خورشیدی و تجدید پذیر، گیاهان دارویی و تولید خرما، دستوراتی برای رفع برخی چالش های و مشکلات موجود و تسریع در زمان بندی اجرای طرح ها برای رسیدن به اهداف صادر کرد.

معاون هماهنگی و امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور نیز در این نشست گزارشی اجمالی از اقدامات انجام شده در ۱۸ ماه آغاز به کار شورای ملی طرح توسعه زنجیره های ارزش راهبردی  کشور ارائه کرد.

“محسن کوشش تبار” گفت: وزارت کشور درطرح توسعه زنجیره های ارزش راهبردی به دنبال سیاست گذاری به جای دستگاه های تخصصی نبوده است، اما در تلاش بوده در حمایت و هدایت استان ها در جهت تحقق سیاست های اجتماعی، اقتصادی و عمرانی دولت اهتمام لازم را داشته باشد.

وی افزود: هر سازوکار توسعه ای مستلزم یک زیر بنای حداقلی از حکمرانی و رسیدن به حکمرانی خوب هست و وزارت کشور در این طرح به دنبال این است که چنین رویکردی را در استان ها نهادینه کند و امید است از یک حکمرانی مطلوبی در حوزه اقتصادی به کمک این طرح توسعه ای برخوردار بشویم.

وی با ارائه آماری از عملکردها در ۱۸ ماهی که طرح توسعه زنجیره های ارزش آغاز به کار کرده گفت: بیش از ۴۳ جلسه هم اندیشی پیرامون زنجیره های ارزش با حضور نمایندگان دستگاه ها در این مدت برگزار شده است.

وی با اشاره با ابلاغ اجرایی طرح توسعه زنجیره های ارزش به استانداری های سراسر کشور افزود: حدود هفت هزار و ۵۰۰ نفر ساعت کار کارشناسی به این بخش اختصاص یافت.

وی آموزش ۳۱ راهبر استانی طرح توسعه ای زنجیره های ارزش را بیش از ۹هزار ۳۰۰ نفر ساعت اعلام کرد و اظهارداشت: ما معتقدیم راهبران استانی یک ارزش افزوده بسیار قابل اتکایی برای پیشبرد طرح توسعه زنجیره های ارزش در آینده هستند.

استانداران سراسر کشور به صورت ویدیو کنفرانس در چهارمین نشست شورای ملی طرح توسعه زنجیره های ارزش راهبردی حضور داشتند و تنی چند از آنان نقطه نظرات خود را پیرامون موضوعات مطرح شده بیان کردند.

چهارمین نشست شورای ملی طرح توسعه زنجیره های ارزش راهبردی کشور مصوبه هایی برای رسیدن به اهداف و چشم اندازهای تعیین شده در راستای توسعه استفاده از انرژی خورشیدی، توسعه گیاهان دارویی و تولید خرما و توسعه آبزی پروری داشت.