مدیرکل تعزیرات حکومتی استان گفت: در سال ۱۴۰۱ بیشترین تخلفاتی که در استان یزد در حوزه قاچاق کالا و ارز رخ داده است مربوط به قاچاق سوخت بوده است؛ در سال گذشته بالغبر یک هزار و ۵۰۵ فقره پرونده در خصوص قاچاق سوخت تشکیل که حدود ۳۳۳ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۰ را شاهد بودهایم.
به گزارش صبح ساباط؛ سید محمدمهدی مهاجریان مقدم در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت سال مهار تورم و رشد تولید، در رابطه با نحوه تشکیل و وظایف سازمان تعزیرات حکومتی، اظهار کرد: با توجه به مسائل خاصی که در سال ۶۳ در جنگ تحمیلی در حوزه گرانی به وجود آمد؛ این سازمان برای جلوگیری از تخلفات در حوزه اقتصادی و حکومتی به وجود آمد.
وی ادامه داد: در سال ۷۳ سازمان تعزیرات حکومتی زیر نظر وزارت دادگستری بهصورت مستقل تشکیل شد و در کنار آن سازمان بازرسی و نظارت هم تشکیل شد که بازرسی و نظارت بر بازار به عهده این سازمان است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان یزد در رابطه با اهم صلاحیتهایی که این سازمان دارد، تصریح کرد: وظایف سازمان تعزیرات حکومتی و صلاحیتهای این سازمان رسیدگی به چهار حوزه تخلفات مربوط به کالا و خدمات واحدهای غیر صنفی، تخلفات حوزه بهداشت- درمان و دارو، تخلفات قاچاق کالا و ارز و تخلفات حوزه اصناف است.
مهاجریان مقدم در رابطه با برنامههای تدوینشده سازمان تعزیرات حکومتی تصریح کرد: برنامههای سازمان تعزیرات حکومتی حول هشت محور در سال گذشته تدوینشده است که ارتقاء جایگاه سازمان تعزیرات حکومتی در میان نهادهای تنظیمگر، حضور مستمر در حوزه بازار، تسهیل دسترسی عموم مردم به خدمات سازمان تعزیرات حکومتی، ساماندهی امور جذب و تبدیل وضع استخدامی کارکنان، تکریم امور رفاهی کارکنان، ارتقاء آموزش و توانمندسازی کارکنان، هوشمند سازی بحث رسیدگی و همچنین ساماندهی امور شعب این محورها هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در سال گذشته مصوبهای توسط شورای عالی هماهنگی اقتصادی کشور داشتیم که با توجه به اینکه مجازات تعزیرات حکومتی بازدارنده نبود؛ اختیارات تعزیرات را افزایش و مجازات که پیشبینیشده بود را به میزان پنج برابر مجازات را افزایش دادند. بهعنوانمثال جریمه تخلفات پرتکرار مانند عدم درج قیمت و عدم صدور فاکتور به میزان ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت که امیدواریم این مصوبه بازدارندگی لازم را داشته و کاهش تخلفات حکومتی را شاهد باشیم.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان یزد اختیار پلمب واحد صنفی و نصب پرده را ازجمله اختیارات تعزیرات حکومتی عنوان کرد و گفت: در سال گذشته ۳۸۰ فقره پلمب و نصب پرده در استان یزد اتفاق افتاد.
وی در رابطه با آمار عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی در سال ۱۴۰۱ تصریح کرد: در بخش کالا و خدمات در سال ۱۴۰۱ تعداد ۶ هزار و ۹۱۰ فقره پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی یزد تشکیل شده که از این تعداد ۶ هزار و ۸۸۰ فقره پرونده رسیدگی و بالغبر ۴۵۱ میلیارد ریال جریمه نقدی و محکومیت برای این پروندهها رأی صادر شده است؛ در سال ۱۴۰۰ تعداد پروندهها در حوزه کالا و خدمات ۸ هزار و ۱۶۸ فقره پرونده بوده است که به دلیل افزایش میزان مجازات کاهش پروندهها در سال گذشته را شاهد بودهایم.
مهاجریان مقدم افزود: در حوزه پروندههای قاچاق کالا و ارز در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲ هزار و ۶۲۵ فقره پرونده قاچاق ارز در تعزیرات حکومتی یزد تشکیل شد که به ۲ هزار و ۶۰۰ فقره پرونده آن رسیدگی شده است و ۳ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال میزان محکومیتهایی بوده است که در این زمینه صادرشده است؛ در سال ۱۴۰۰ تعداد یک هزار و ۶۰۴ پرونده در این حوزه داشتیم؛ دلیل افزایش پروندههای حوزه قاچاق کالا و ارز در سال گذشته افزایش میزان کشفیات خصوصاً کشفیات درزمینهٔ قاچاق سوخت بوده است.
این مقام مسئول به عملکرد اداره کل تعزیرات حکومتی استان یزد در حوزه بهداشت، دارو و درمان اشاره کرد و افزود: تعداد یک هزار و ۸۴۴ فقره پرونده در سال ۱۴۰۱ تشکیل شد که همه آنها مورد رسیدگی قرار گرفته است؛ بیش از ۳۲ میلیارد ریال جریمه نقدی در این رابطه صادر شده است.
وی گفت: جمع میزان پروندههای رسیدگی شده توسط تعزیرات حکومتی یزد در سال گذشته ۱۱ هزار و ۳۷۹ فقره پرونده بوده است که ۱۱ هزار و ۳۲۴ فقره پرونده مورد صدور حکم قرار گرفته است و بیش از چهار هزار و ۱۴ میلیارد ریال هم جریمه در رابطه با این پروندهها صادر شده است.
مهاجریان مقدم تخلف عدم درج قیمت با ۲ هزار و ۴۰۰ فقره پرونده، گرانفروشی با یک هزار و ۷۴۱ پرونده، کمفروشی با ۷۵۲ پرونده، عدم ارائه فاکتور با ۵۷۳ پرونده را پرتکرارترین تخلفاتی که در حوزه کالا و خدمات صورت گرفته است عنوان کرد و ادامه داد: در حوزه بهداشت و درمان پرتکرارترین تخلفات عرضه و تحویل کالای غیربهداشتی با ۵۹۲ فقره پرونده، عدم رعایت مقررات بهداشت محیطی در مراکز توزیع مواد خوردنی و آشامیدنی با ۵۳۲ فقره پرونده و به کار بردن مواد اولیه غیرمجاز و یا سمی در مواد خوردنی با ۱۴۰ فقره پرونده، عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی با ۱۲۹ فقره پرونده بوده است.
وی گفت: در سال ۱۴۰۱ بیشترین تخلفاتی که در استان یزد در حوزه قاچاق کالا و ارز رخ داده است مربوط به قاچاق سوخت بوده است؛ در سال گذشته بالغبر یک هزار و ۵۰۵ فقره پرونده در خصوص قاچاق سوخت تشکیل که حدود ۳۳۳ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۰ را شاهد بودهایم.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان یزد میزان سوخت کشف شده در سال ۱۴۰۱ را یک میلیون ۸۰۰ هزار لیتر گازوئیل، ۳۱۷ هزار لیتر نفت کوره و ۱۲۰ هزار لیتر بنزین عنوان کرد و افزود: در سال گذشته ۵ هزار و ۴۷۹ فقره در حوزه کالا و خدمات وارد واحد اجرای احکام تعزیرات حکومتی استان یزد شده است.
/ یزدرسا
https://sobhesabat.ir/ADBFL
Friday, 13 December , 2024