امام جمعه بخش مرکزی یزد گفت: نباید تغییر سیاست‌های اقتصادی بیش از این کمر مردم مستضعف را خم کند و دهک‌های پایین را این چنین تحت فشار قرار دهد.

به گزارش صبح ساباط؛ آیت‌الله سید محمدکاظم مدرسی، امام جمعه بخش مرکزی یزد، در خطبه‌های این هفته  که در فهرج برگزار شد، با سفارش به تقوا اظهار کرد: تقوا سرآمد همه فضائل و به تعبیری دیگر جامع همه فضائل است.

وی، یاد مرگ و روز قیامت را از برجسته‌ترین راه‌های رسیدن به تقوا دانست و گفت: آثار زیادی برای یاد مرگ در روایات وجود دارد و همچنان که آثار زیادی درباره غفلت از مرگ نیز موجود است.

امام جمعه بخش مرکزی یزد با بیان اینکه فاطمیه جریان همیشه زنده تاریخ اسلام است گفت: با توجه به آیات نورانی قرآن و روایات؛ فاطمه(س) شناسنامه حق، اسلام و تشیع راستین و محور حق و حقیقت است و سر دوراهی‌ها نباید از فاطمه(س) جدا شد لذا باید در مسائل اعتقادی، اخلاقی و همچنین سیاسی، مدیریتی و علمی و غیره باید این موضوع را مورد توجه قرار داد چرا که  در جریان فاطمیه خواصی وجود داشتند که تجدید نظر کردند و باعث شدند تا مسیر منحرف شود و سقیفه گرایان اصولاً انسان‌های خواص تجدید نظر طلبی بودند که از راه اصیل پیامبر، اسلام و قرآن به اسم تجدید نظر و اجتهاد جدا شدند.

مدرسی افزود: برای تحریف فاطمیه جنگ شناختی صورت گرفت. هم فضیلت سوزی و هم فضیلت سازی شد. هم مطلق نگری به اصحاب پیامبر صورت گرفت هم تمام اصحاب پیامبر را عادل دانستند. شعارهای عوام فریبانه‌ای هم در جریان فاطمیه به اسم‌های مختلف و رأی و نظر مردم مطرح کردند که همه این‌ها برای انقلاب اسلامی و رفتارهای فردی و گروهی ما درسی سازنده و آموزنده است.

وی ادامه داد: در صدر اسلام و جریان فاطمیه، ایستادن در مقابل جریان صریح پیامبر و اهل بیت به اسم اجتهاد توجیه می‌شد، به این معنا که خطاهای صحابه و حاکمان جور را با واژه‌های مختلف توضیح می‌دانند و گاهی توجیه می‌کردند. اکنون نیز ممکن است موضوعاتی از این جنس را به اسم سلیقه توجیه کنند.

مدرسی افزود: در جریان فاطمیه این است که عده‌ای تماشاچی و ساکت بودند و سکوت آن ها موجب برخی رفتارهای فتنه گران شد. کنون نیز ما اگر چنین افرادی داشته باشیم که در مقابل جریان‌ها و حوادث انحرافی سکوت کنند تبعاً مسیر انقلاب عوض خواهد شد و نباید اجازه داد خواص اثرگذار سکوت کنند و خودشان را در این زمینه ساکت بدانند.

وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مسئولان استان اظهر داشت: مسئولان باید به صورت جدی و مداوم پیگیر تعهدات اجتماعی شرکت‌های اقتصادی به ویژه مجموعه‌های برجسته نسبت به محیط زیست و فرهنگ باشند و آنچه که به مسئولیت اجتماعی آن‌ها مربوط می‌شود را اجرایی کنند و اقدامات انجام شده را نیز به مردم گزارش دهند.

مدرسی با اشاره به برنامه اقتصادی دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: این روزها زمزمه انحراف مسیر،آن هم انحراف مسیر ارز ۴۲۰۰ تومانی است و رسانه‌ها مرتب از ابعاد مختلف در این زمینه موضوعاتی را بیان می‌کنند که این ارز  را فلان اشخاص گرفتند و یا برخی اقدامات انجام نشد. اصل اینکه باید نرخ ارز واحد باشد تا فساد و رانت به وجود نیاید موضوعی صحیح است. اصولاً کشوری که ارز آن دو نرخی باشد اگر نظارتی دقیق و جامع بر آن نباشد بسیار فسادزا خواهد بود همچنان که کشور ما در این ماه‌ها و سال‌های اخیر این گرفتاری را داشته است. اما در کنار این اصل باید توجه داشته باشیم که تغییر سیاست‌های اقتصادی نباید برای توده‌های مردم شک‌آور و تورم‌زا باشد.

وی ادامه داد: متأسفانه از سامانه‌های مختلف اقتصادی هر روز و هر ماه پرده‌برداری می‌کنیم و کمتر خبری از کارها و نتایج آنها وجود دارد. سؤال اینجا است که این سامانه‌های اقتصادی که در دولت قبل و گاهی هم اکنون مطرح می‌شود، آثار اینها کجا ظاهر می‌شود و چقدر برای این سامانه‌ها هزینه می‌شود و متأسفانه کارایی لازم را ندارد.

مدرسی افزود: در این زمینه حداقل دو بخش داریم که در رابطه با تعدیل نرخ ارز و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بسیار آسیب‌پذیر هستند؛ یکی کشاورزان و دیگری دامداران که بسیار از این جریان آسیب می‌بینند. البته بخش درمان هم برای بیماران به ویژه بیماران خاص جداً آسیب‌پذیر است.

امام جمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به وجود ۱۲ هزار دامدار با فعالیت پرورش دام سبک در استان گفت: این افراد هر روز برای ادامه کار با موضوع نهاده‌های دامی روبرو هستند، اگر هر دامی هم روزانه یک و نیم تا دو کیلو نهاده بخواهد و دامدار فقط به تعداد ۱۰۰ دام داشته باشد، ببینید چه هزینه گرانی را باید متحمل شود و بعد نیز بر تولیدات آن اثر فزآینده در قیمت داشته باشد. بنابراین نباید اقدامی کنیم که نسل آینده ما از دامداری و کشاورزی بیزار باشد و به این سمت و سو حرکت نکند. در این زمینه هر چند نیاز به تخصص و بررسی کارشناسی است اما برخی موضوعات روشن است که اکنون سامانه‌های توزیع ما هم نیز مشکل دارد که از طریق کارت کالا، یا پرداخت تفاوت به مصرف کننده می‌خواهد موضوعاتی را جبران کنند یا به هر حال مدعی هستند پول نقد تورم‌زا است، این موارد در جایگاه خود قرار دارد اما نباید تغییر سیاست‌های اقتصادی بیش از این کمر مردم مستضعف را خم کند و دهک‌های پایین را این چنین تحت فشار قرار دهد. موضوع کمیته امداد، نهادها و دستگاه‌های حمایتی و امثال این ها هم که تا به حال نتوانسته زیر بال انسان‌های محروم را به شکلی شایسته و کامل بگیرد.

مدرسی با اشاره به مسئله احتکار و پر شدن انبارها از کالاهایی که صاحبان آن احتمال تغییر قیمت در این زمینه را می‌دهند و باید کاملاً این موضوع و کنترل چنین فضایی مورد توجه باشد گفت: از سویی دیگر قوانین اقتصادی ما نباید به گونه‌ای باشد که موجب فرار سرمایه‌ها شود.

وی بیان کرد: نکته دیگر اینکه مسئولان استان نظرسنجی سه ماهه از مردم داشته باشند که آیا مشکلات اداری، محلی و … حل شده است یا نه، آیا بهبودی میسر شده است یا نه، اگر حل شده و مردم راضی هستند که بسیار خوب؛ و اگر این چنین نیست به دنبال حل مشکلات و به کارگیری شیوه و دیدگاه‌های دیگری باشند و عملاً دولت انقلابی را پیاده کنند.

  • منبع خبر : ایکنا