بانوی مخترع یزدی گفت: امروز جامعه مخترعین انتظار حمایت مالی چندانی از مسئولان ندارد اما انتظار دارد دست اندازهایی که در مسیر فعالیت هایشان نفس آنان را به شماره انداخته از سر راه آنان برداشته شود.

به گزارش صبح ساباط؛ فاطمه دهقان نیری در سال ۱۳۶۱در یزد به دنیا آمد و به علت ازدواج در سن ۱۵سالکی مجبور شد دوران دبیرستان را در مدارس شبانه به پایان برساند.
وی سپس در سن ۳۰سالگی علی رغم داشتن دو فرزند جهت تحصیلات تکمیلی وارد دانشگاه شده و در رشته مدیریت دولتی مشغول به تحصیل شد.

بانوی مخترع یزدی به دلیل علاقه وافری که به رشته پزشکی داشت وارد عرصه طراحی کالای پزشکی شد و در نهایت توانست چندین کالا را به ثبت برساند و همزمان با تحصیل در رشته مدیریت به تحصیل در رشته مهندسی پزشکی نیز پرداخت.

وی پس از پایان کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران، هم اکنون در مقطع دکتری مدیریت دولتی دانشگاه آزاد یزد مشغول به تحصیل است.

در ادامه گفتگوی این بانوی کارآفرین و نخبه را با روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی یزد از دست ندهید

فاطمه دهقان نیری با بیان اینکه تاکنون ۱۰ اختراع خویش را به ثبت رسانده و حدود ۱۰مورد دیگر هم در مرحله استعلام دارد گفت: با گذراندن مراحل ثبت اختراع و اخذ مجوزهای قانونی به عرصه تولید محصولات وارد شدیم که تا چند ماه آینده روانه بازار خواهند شد.

بانوی مخترع یزدی با تاکید بر این نکته که یکی از مزایای محصولات ما این است که بر اساس آسیب های جامعه و احساس نیاز بازار طراحی و تولید خواهد شد ابزار داشت: یکی از دغدغه های ما بیماری های مزمن مانند دیابت بوده که در صورت کنترل بیماری میتوان از بسیاری از عوارض آن جلوگیری کرد برای نمونه کفش پوش هایی یک یا چندبار مصرف دولایه طراحی کردیم که با تزریق مواد داخل آن ها و جذب توسط لنف های لنف ها که قلب دوم انسان به شمار می رود موجب کاهش سوزش کف پای دیابتی می شود و در کنترل میزان قند خون آن ها نیز موثر است.

وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته موادی را در دیواره چاه ها تزریق می‌کنند تا سلامت آب را تامین کنند که ما در این زمینه ظروف سفالی طراحی کردیم که هر نوع آب آلوده ای حتی آب فاضلاب را پس از چند ساعت تسویه کرده و قابل آشامیدن است.

دهقان نیری در ادامه با اشاره به این مطلب که به دلیل تحصیل در مقطع دکتری مدیریت دولتی تاکنون سه طرح ملی به ثبت رساندم که از چندین وزارتخانه دنبال می شود گفت: طرح های میراث ناملموس، اندیشمندان سلامت و کارمندالکترونیک از جمله این طرح ها بوده که مثلا طرح کارمند الکترونیک بر اساس خطبه ۵۲ نهج البلاغه به دلیل ریسک و یا انگیزه پایین کارمندان در ادارات نوشته شده تا با کمک آن مشکلات مردم در بروکراسی اداری کاهش پیدا کند.

وی در خصوص نقش همسر و خانواده در کسب موفقیت های خویش ابراز داشت: قطعا اگر فداکاری و حمایت های همسرم نبود نمی‌توانستم به چنین موفقیت هایی دست یابم.

این مخترع یزدی در پایان پیرامون انتظاراتش از مسئولان اذعان داشت: ما در کشور هم منابع داریم هم امکانات و هم نخبه اما آنچه که باعث می شود نخبگان ما از کشور مهاجرت کنند بروکراسی سخت اداری و سنگ اندازی های دولتهاست، امروز جامعه مخترعین انتظار حمایت مالی چندانی از مسئولان ندارد اما انتظار دارد دست اندازهایی که در مسیر فعالیت هایشان نفس آنان را به شماره انداخته از سر راه آنان برداشته شود.

  • نویسنده : حیران