نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی از طرح تکنولوژی ربات پرنده در بازدید و پایش شبکه های توزیع برق استان یزد رونمایی کرد.

به گزارش صبح ساباط، دکتر صالح جوکار ، نماینده مردم در مجلس در آیین رونمایی از طرح تکنولوژی ربات پرنده در بازدید و پایش شبکه های توزیع برق با اشاره به اینکه استان یزد از برنامه ششم توسعه جلوتر است ، افزود : در حوزه توزیع برق ؛ خدمات بسیارمطلوب و فراتر از انتظار به شهروندان ارائه می شود که نشان از تفکرمهندسی و توجه مدیران این بخش به نیاز مردمی است.
وی با ابراز نگرانی از اینکه در برخی مناطق شهرک های صنعتی ایجاد شده ، انرژی برق تامین شده اما سرمایه گذار وجود ندارد ، ترغیب سرمایه گذاران برای رونق بخشیدن به تولید را مهم خواند و افزود : بهره گیری از ربات های پرنده ، از جمله فناوری های مهم در حوزه نظامی است اما امروز متخصصان صنعت برق از این فناوری برای رفع آسیب دیدگی به خصوص در شرایط بحران می توانند بهره زیادی ببرند.
این مسئول تثبیت جایگاه و حفظ رتبه های نخست برق استان یزد در کاهش خاموشی و تلفات شبکه را با اهمیت دانست و برخورداری ۹۹٫۷ روستاها از نعمت برق و تامین برق چاه های کشاورزی برای رونق اشتغال در این بخش را قابل تقدیر برشمرد.
مهندس آرش نواب ، مدیرعامل این شرکت نیز در سخنانی افزایش اثربخشی در هزینه ها و راندمان نیروهای بهره برداری را از اهداف بهره گیری از ربات پرنده برشمرد و گفت : افزایش تاب آوری شبکه های توزیع ف سرعت بخشیدن به بازدیدها ، آنالیز دقیق تر شبکه های هوایی ، نگاه هوشمندانه به موضوع تعمیرات و نگهداری شبکه و استفاده ویژه در بحران ها از دیگر مزیت های بهره گیری از ربات پرنده است.
این مسئول با اشاره به وضعیت خاموشی های استان و اهداف چشم انداز برای رساندن خاموشی استان به ۲۱ دقیقه در سال ۱۴۰۴ ، رویت خطاهای غیر قابل مشاهده از روی زمین بر روی ایزولاتورهای شبکه و استفاده از پهپاد در مناطق صعب العبور را از مزیت های آن برشمرد و گفت : بازرسی حرارتی اتصالات مقره ها ، ترانسفورماتور و خطوط توزیع توسط دوربین ترموگرافی این ربات پرنده ، تشخیص اتصالات سست و آنالیز خطوط را سهل می کند.
دکتر جوکار بعد از رونمایی و توشیح طرح استفاده از تکنولوژی ربات پرنده به مرکز دیسپاچینگ و فوریت های برق رفت و از نزدیک با روند فعالیتی این بخش آشنا شد.