عضو شورای اسلامی شهر یزد و رئیس کمیسیون میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری و روابط بین‌الملل شورا، از برگزاری جلسه این کمیسیون با محوریت پیگیری دبیری کمیته‌های گردشگری و محیط زیست مجمع شهرداران آسیایی خبر داد.

به گزارش صبح ساباط؛ بی‌بی فاطمه حقیرالسادات، عضو شورای اسلامی شهر یزد و رئیس کمیسیون میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری و روابط بین‌الملل شورا، از برگزاری جلسه این کمیسیون با محوریت پیگیری دبیری کمیته‌های گردشگری و محیط زیست مجمع شهرداران آسیایی خبر داد.

حقیرالسادات با اشاره به ارائه گزارش نماینده مجمع شهرداران آسیایی در این نشست گفت: در این جلسه، نماینده مجمع، گزارشی از شرح وظایف مدیران و دبیران کمیته‌های تخصصی ارائه کرد و ضوابط کلی فعالیت این کمیته‌ها تشریح شد.

وی افزود: بر اساس این ضوابط، مدیر و دبیر کمیته‌ها باید از میان شهرداران شهرهای عضو انتخاب شوند و هر شهر موظف است یک رابط مشخص برای ارتباط مستمر با دبیرخانه مجمع معرفی کند. همچنین شرح مدیر وظیفه راهبری و سیاست‌گذاری کمیته تخصصی را بر عهده دارد و شرح دبیر مسئول اجرای برنامه‌ها با هماهنگی دبیرخانه مجمع است.

رئیس کمیسیون میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد ادامه داد: تمامی مدیران و دبیران کمیته‌ها مکلف‌اند حداقل دو نشست سالانه با هماهنگی دبیرخانه مجمع برگزار کرده و گزارش پیشرفت برنامه‌ها را ارائه دهند. علاوه بر شهرهای عضو، دانشگاهیان، نمایندگان جوامع علمی بین‌المللی و نهادهای تخصصی نیز می‌توانند به عضویت کمیته‌های تخصصی درآیند.

حقیرالسادات تصریح کرد: دوره مسئولیت مدیر و دبیر هر کمیته یک‌ساله است و تمدید آن منوط به ارائه گزارش عملکرد و تأیید هیئت اجرایی مجمع خواهد بود. همچنین هرگونه تغییر در مدیریت یا دبیری کمیته‌ها باید با درخواست رسمی شهر مربوطه و از مسیر دبیرخانه مجمع پیگیری شود.

وی با اشاره به موضوع کمیته گردشگری مجمع شهرداران آسیایی گفت: با توجه به اینکه ریاست این کمیته بر عهده شهر خرم‌آباد است، مقرر شد گفت‌وگوهایی با شهردار محترم خرم‌آباد انجام شود تا سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌های کلان این کمیته مشخص و زمینه مشارکت فعال شهر یزد به عنوان دبیر اجرایی فراهم شود.

حقیرالسادات در ادامه به مباحث مطرح‌شده پیرامون کمیته محیط زیست مجمع شهرداران آسیایی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه ریاست این کمیته بر عهده شهرداری آنتالیای ترکیه است و دبیری آن به شهر یزد واگذار شده، مقرر شد مکاتبات رسمی و تبادل ایمیل‌ها با این شهر انجام شود تا چارچوب همکاری‌ها مشخص گردد.

وی تأکید کرد: یزد به عنوان پایتخت تاریخی و فرهنگی شهرهای پایدار جهان، ظرفیت آن را دارد که در حوزه محیط زیست، توسعه پایدار، اقتصاد سبز و کاهش ردپای کربن به عنوان الگوی شهرهای عضو مجمع شهرداران آسیایی معرفی شود و برنامه‌ها و رویدادهای تخصصی با محوریت شهر یزد برگزار گردد.

رئیس کمیسیون میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری و روابط بین‌الملل شورای اسلامی شهر یزد در پایان خاطرنشان کرد: مقرر شد در جلسات آینده، نماینده تام‌الاختیار شهرداری یزد نیز حضور داشته باشند تا درباره سیاست‌های اجرایی دو کمیته گردشگری و محیط زیست و نحوه عملیاتی شدن برنامه‌ها، تبادل نظر و تصمیم‌گیری شود.

وی افزود: هدف اصلی از این تعاملات، تقویت جایگاه بین‌المللی شهر یزد و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مجمع شهرداران آسیایی در مسیر توسعه پایدار، گردشگری فرهنگی و حفاظت از میراث تاریخی است.

  • نویسنده : ریحانه رفیعی زاده