امام جمعه اشکذر با بیان اینکه امروز نهی از منکر زبانی کافی نیست؛ گفت: باید با تولید محتوا، آموزش و گفت‌وگو، فلسفه احکام الهی را برای نسل جوان تبیین کرد و معلمان، اساتید، روحانیون و فعالان فرهنگی باید سربازان جبهه نرم انقلاب باشند.

به گزارش صبح ساباط؛ حجت‌الاسلام والمسلمین ابوذر صانعی در خطبه نخست نمازجمعه این هفته شهرستان اشکذر با تلاوت آیه شریفه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِیدًا» از سوره احزاب بر اهمیت تقوا و گفتار درست در زندگی مؤمنانه تأکید کرد و اظهار داشت: قرآن کریم تقوا و سخن محکم و درست را دو رکن اساسی در سبک زندگی اهل ایمان معرفی می‌کند؛ اگر این دو اصل در رفتار و گفتار ما جاری شود، روابط فردی و اجتماعی نیز بر مدار صداقت و درستی سامان می‌گیرد.

امام جمعه اشکذر افزود: سخن صادقانه و روشن، نشانه ایمان و تقواست و مومن باید زبان خود را در مسیر حق به‌کار گیرد زیرا گفتارِ لغو، مبهم و ناصواب، ایمان را تضعیف می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به فلسفه آفرینش انسان گفت: سه پرسش بنیادین «از کجا آمده‌ام؟»، «آمدنم برای چیست؟» و «به کجا می‌روم؟» از فطرت انسان سرچشمه می‌گیرد و قرآن پاسخ روشنی به آن داده است که هدف از آفرینش انسان، بندگی خداوند است: «وَ ما خَلَقتُ الجِنَّ وَ الإنسَ إلّا لِیَعبُدون»

صانعی تأکید کرد: بندگی یعنی شناخت خدا و زندگی بر مدار عبودیت و مؤمن باید با علم و آگاهی، مسیر بندگی را بشناسد تا ایمانش در برابر شبهات و سختی‌ها محفوظ بماند.

امام جمعه اشکذر با بیان اینکه عبادت از روی اختیار ارزشمند است افزود: خداوند راه حق و باطل را در برابر انسان قرار داده و بندگی را به اجبار نخواسته است بلکه مؤمن با میل و اختیار، راه بندگی را برمی‌گزیند و در مسیر صلات جمعه و عبادات گام برمی‌دارد.

خطیب جمعه اشکذر با تبیین مراتب عبادت از منظر امام صادق (ع) گفت: گروهی از ترس، گروهی برای ثواب، و گروهی از روی عشق خدا را عبادت می‌کنند و عبادت عاشقانه، عبادت آزادگان و برترین نوع بندگی است؛ عبادتی که از سر محبت به خداوند برمی‌خیزد نه از بیم یا طمع.

صانعی در پایان با اشاره به اهمیت نمازجمعه خاطرنشان کرد: نماز جمعه نماد بندگی خالصانه و نشانه حیات جامعه ایمانی است و باید قدر فرصت حضور در این فریضه بزرگ را دانست.
زیست عفیفانه حقی الهی و سنگر هویت اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوذر صانعی در خطبه دوم نمازجمعه این هفته شهرستان اشکذر با اشاره به محور «زیست عفیفانه» آن را یکی از حقوق مسلم انسانی و ارکان اصلی حیات طیبه در جامعه اسلامی دانست و اظهار داشت: دشمن با طراحی و برنامه‌ریزی دقیق، تلاش کرده این حق الهی را مورد تهدید قرار دهد و پایه‌های آن را از درون خانه‌ها و خانواده‌ها سست کند؛ در حالی‌که حفظ عفت عمومی و پاکدامنی، اساس بندگی و پایداری ارزش‌های دینی است.

صانعی با بیان اینکه زیست عفیفانه وظیفه‌ای همگانی است تصریح کرد: این مسئولیت مختص قشر خاصی نیست؛ همه مومنان، اعم از خانواده‌ها، دانشگاهیان، فرهنگیان، اصناف و مسئولان موظف‌اند برای پاسداری از این ارزش الهی تلاش کنند و آن را با تبیین صحیح در جامعه نهادینه سازند.

خطیب جمعه اشکذر با استناد به آیه شریفه «لا تَتَّبِعوا خُطواتِ الشیطان» گفت: تبعیت از وسوسه‌های شیطان، انسان را به فحشا و منکر می‌کشاند؛ در حالی‌که اسلام خواهان حفظ کرامت انسانی و دوری از آلودگی‌های فرهنگی است. امروز سارقان فرهنگ، عفت و هویت جامعه ما را هدف گرفته‌اند و اگر این سنگر فرو بریزد، ایمان، نماز و روزه نیز معنا و کارکرد خود را از دست خواهند داد.

وی با تأکید بر نقش خانواده در حفظ ارزش‌های اخلاقی و دینی خاطرنشان کرد: پدر و مادر مؤمن باید نخست در خانه خود پاسدار عفاف باشند و بی‌توجهی به تربیت فرزند، رها کردن فضای خانه و بی‌تفاوتی در برابر انحرافات اخلاقی، خسارتی سنگین برای جامعه اسلامی به دنبال خواهد داشت.

امام جمعه اشکذر در ادامه با مقایسه جاهلیت مدرن با جاهلیت پیش از اسلام گفت: همان‌گونه که در جاهلیت قدیم، دختران را زنده‌به‌گور می‌کردند امروز در جاهلیت مدرن، هویت زن و دختر مسلمان با نیرنگ فرهنگی غرب و به دست خود زنان، به اسارت می‌رود. فرهنگ غرب، کرامت زن را در خودنمایی و عریانی می‌بیند و از او ابزاری برای لذت‌جویی می‌سازد در حالی‌که اسلام زن را مظهر عفت، عقل، ایمان و عزت می‌داند.

حجت الاسلام صانعی با اشاره به خطر «عدالت جنسیتی» به سبک غربی افزود: در پوشش شعار عدالت جنسیتی، بزرگ‌ ترین ظلم به زن روا داشته می‌شود؛ زیرا کرامت او را به کالایی تبلیغاتی تقلیل می‌دهند و کوتاهی در تبیین فلسفه حجاب و عفاف، دختران و پسران ما را در معرض تردید و لغزش قرار داده است.

وی با انتقاد از سکوت جامعه در برابر منکرات فرهنگی افزود: متأسفانه امروز دچار سکوتی پرهزینه شده‌ایم؛ کسی فریاد نمی‌زند، آمران به معروف مورد سرزنش قرار می‌گیرند و گناه برای برخی عادی شده است و تنها نتیجه این بی‌تفاوتی، فرسایش ایمان و تضعیف اعتماد عمومی است.

ایشان دو تاکتیک دشمن در این میدان را ترویج رهاشدگی اخلاقی؛ یعنی عادی‌سازی گناه و بی‌غیرتی فرهنگی و تحریف و اقناع غلط؛ یعنی شبهه‌افکنی درباره احکام الهی و فریب جوانان با شعار آزادی برشمرد.

امام جمعه اشکذر راه مقابله با این توطئه‌ها را «جهاد تبیین» دانست و اظهار کرد: امروز نهی از منکر زبانی کافی نیست؛ باید با تولید محتوا، آموزش و گفت‌وگو، فلسفه احکام الهی را برای نسل جوان تبیین کرد و معلمان، اساتید، روحانیون و فعالان فرهنگی باید سربازان جبهه نرم انقلاب باشند.

صانعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش خطرناک برخی رسانه‌ها و تولیدات فرهنگی افزود: متأسفانه برخی فیلم‌ها و شبکه‌ های خانگی با نمایش روابط ناسالم، خوانندگی‌های شهوت‌آلود و القای نقش‌های معکوس زن و مرد، در مسیر هتک مقدسات اسلامی حرکت می‌کنند.

صانعی تأکید کرد: «رسانه‌ای که با سرمایه بیگانگان اداره می‌شود و مزدوران داخلی برایش محتوا می‌سازند، نمی‌تواند مبلغ ارزش‌های اسلامی باشد.»

وی در پایان با تأکید بر رسالت رسانه‌های مؤمن و جبهه فرهنگی انقلاب گفت: «در عصر فتنه‌های رسانه‌ای، باید هر مومن یک رسانه باشد و فضای مجازی سنگر سربازان نرم امام زمان (عج) است؛ با تولید و انتشار محتوای سالم، می‌توان بنیان خانه و کرامت بانوان را حفظ کرد و فرهنگ عفاف را در جامعه زنده نگه داشت.»

  • نویسنده : ریحانه رفیعی زاده