همزمان با هفته دولت، دو طرح مهم صنعت نفت شامل خطوط انتقال نفت خام ترش سبزآب–شازند و بندرعباس–رفسنجان با حضور رئیس‌جمهور از طریق ویدئوکنفرانس و با حضور میدانی نماینده مردم اندیمشک، استاندار خوزستان و سرپرست شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران افتتاح شد.  
به گزارش صبح ساباط؛ طرح انتقال نفت خام ترش سبزآب–شازند با سرمایه‌گذاری ۳۳۰ میلیون یورو، معادل ۱۱۰ هزار میلیارد ریال و با بومی‌سازی بیش از ۹۵ درصد تجهیزات اجرا شده است. این پروژه علاوه بر نقش استراتژیک در تأمین خوراک پالایشگاه‌ها، کاهش هزینه حمل‌ونقل و توسعه صادرات، صدها فرصت شغلی مستقیم و هزاران فرصت شغلی غیرمستقیم در مراحل ساخت و بهره‌برداری ایجاد کرده‌ است.
جهانبخش قلاوند در این مراسم گفت: اندیمشک گذرگاه شریان‌های اصلی کشور – آب، نفت، گاز، پتروشیمی، خط اتیلن و برق – و محل تولید بخش عمده برق‌آبی کشور است، اما با وجود چنین ظرفیت‌هایی، حدود ۱۵ هزار جوان این شهرستان بیکارند. اجازه نمی‌دهم سهم نیروهای بومی در این طرح‌ها نادیده گرفته شود.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در فرآیند جذب و به‌کارگیری نیرو در تلمبه‌خانه سبزآب، حتی یک جایگاه شغلی نباید به نیروهای غیربومی اختصاص یابد. این حق مسلم شهرستان است و موضوع را به‌طور رسمی به وزیر نفت اعلام خواهم کرد. نیروهای بومی اندیمشک در همه سطوح تخصصی آمادگی کامل دارند و هیچ توجیهی برای استفاده از نیروی غیربومی وجود ندارد. استخدام باید با نهایت جدیت و بدون هرگونه تبعیض یا بی‌عدالتی پیگیری شود.
قلاوند با یادآوری وجود دو تلمبه‌خانه پیشین در سبزآب و بیدروبه گفت: هر تلمبه‌خانه، هر مرکز نگهداری و هر عملیات بهره‌برداری، فرصت شغلی پایداری برای جوانان ایجاد می‌کند. این پروژه‌ها صرفاً خط لوله نیستند، بلکه باید سکوی تحول اقتصادی اندیمشک باشند.
مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور نیز این پروژه‌ها را «نماد خودباوری ملی» دانست و گفت: اشتغال‌زایی ایجاد شده در این طرح‌ها ثمره اتکا به ظرفیت داخلی است و اجرای آن‌ها مسیر پیشرفت اقتصادی و رفاه اجتماعی را هموار می‌کند.
  • نویسنده : آرش حیدری