به گزارش صبح ساباط؛ به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ در حاشیه برگزاری این آیین در جمع خبرنگاران گفت: بعد از ثبت جهانی افطار که افتخاری برای همه مسلمین است به همت دوستان عزیزمان در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای فرهنگ عمومی و سایر دوستان و همراهانمان در بخش های مختلف در شب بیست و هشتم ماه مبارک رمضان این محفل با حضور نمایندگانی از ۴۵ کشور برگزار شد.
وی افزود: نگاه دولت در حوزه تعاملات فرهنگی این است که با اتکا به ارزش های سنتی، اصیل، بومی و دینی از آنها به عنوان مزیتی مطلق، در گفتوگوهای فرهنگی با دنیا استفاده کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: خوشحال هستیم که برای اولین بار جلسه افطاری با حضور میهمانان خارجی برگزار شد.
وزیر فرهنگ گفت: آیین اصیل دینی ما که با سنت های ایران عزیز گره خورده است، در هر نقطهای از ایران پهناور و فرهنگی افطار به آیین فرهنگی تبدیل شده است.
اسماعیلی ادامه داد: الحمدالله این اتفاق خودش موجب سنت های حسنه بسیار زیادی است مثل صله ارحام، ارتباطات گسترده همسایگی و خویشاوندی، مهربانی، ایثار، مواسات و… همه اینها در پناه آیین اصیل دینی که با فرهنگ اصیل ما گره خورده شکل گرفته است و بحمدالله به عنوان آیین جهانی ثبت شده و خدا را برای این موفقیت شاکر هستیم.
وزیر فرهنگ گفت: انشاالله این حرکت آغازی است برای حرکت بر مدار داشته های اصیل فرهنگی، ارائه آنها به دنیای جدید و ارائه همه زیبایی های نهفته در آیین های ملی و دینی ما به جهان امروز، که متاسفانه به دلیل حاکمیت مادی گرایی از عناصر معنویت تهی شده است و این رویکرد میتواند فضای بازسازی دوبارهای را برای جامعه بشری در حوزه معنویات و فرهنگ های اصیل فراهم کند.
وی با بیان اینکه امت بزرگ اسلامی با جمعیتی بالغ بر دو میلیارد نفر است و این جمعیت با همنوعان خود تعامل گسترده دارد، افزود: آیین های فرهنگی از بسترهای مهم تعامل است و هرچه گسترش یابد میتواند به روح وفاق، همدلی و همکاری بین امت های مختلف منجر شود و ما به عنوان فرصتی بزرگ به این ظرفیت نگاه میکنیم.
گفتنی است، در این آیین ۸۰ میهمان خارجی شامل سفرا، رایزنان و وابستگان فرهنگی و نمایندگانی از ۴۵ کشور جهان حضور دارند.
این نخستین بار است که دنبال ثبت جهانی افطار در یونسکو تهران میزبان نمایندگانی از ۴۵ کشور جهان است.
Wednesday, 22 January , 2025