به گزارش صبح ساباط به نقل از روابط عمومی معاونت امور مدارس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد؛ دومین گردهمایی مدیران و معاونین مدارس علوم معارف اسلامی سعادت با حضور محمدعلی نادی معاون علوم تربیتی و مهارتی، سروری مجد قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی، محمد رضا دهقانی اشکذری رئیس واحد یزد، سیدعلی المدرسی معاون امور مدارس سما استان یزد، فاطمه حمیدی فر معاون آموزشهای عمومی و تعالی مدارس و رئیس دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی، حجت الاسلام سید وحید معتمدی معاون فرهنگی، هنری و تربیت بدنی، جعفر کبیری مدیر راه اندازی مدارس ویژه علوم و معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام شریفانی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه آزاد اسلامی و روسای واحدهای استانی، مدیران و معاونین مدارس سعادت برگزار شد.
جریان تعلیم و تربیت در مدارس معارف سعادت باید رقیق، جاری و جامع باشد
محمد علی نادی معاون امور تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی، در این نشست تعالی بخش، ضمن تشکر و قدردانی از مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت امور مدارس این واحد دانشگاه برای برگزاری دومین گردهمایی مسئولان مدارس معارف سعادت کشور، حضور در عرصه تعلیم و تربیت را فرصتی مغتنم و در عین حال حساس عنوان و خاطر نشان کرد: دست اندر کاران مدارس معارف سعادت باید برای اثر بخشی بهتر در رسالت خود نسبت به رفتار و کنش های خود نگرش کافی را داشته باشند.
وی جریان تربیت در عصر حاضر را متفاوت با جریان های تربیتی گذشته دانست و افزود: جریان تربیتی صرفا وابسته به مدرسه نیست و با کثرتی به مقیاس خانواده، محیط اجتماعی و گروه همسالان روبرو است و از همین رو تربیت در مدارس سعادت باید رقیق، جاری و جامع باشد تا خروجی آن انسانی باشد که همچون درختی مستحکم که در برابر باد هایی که از جهت های مختلف می وزد استوار است، در برابر ناملایمات و هجمه های مختلف استوار و در راه درست ثابت قدم بماند.
نظام استاد شاگردی تقویت شود
در ادامه سروری مجد بر ضرورت تقویت نظام استاد شاگردی تاکید و آن را مؤثرترین روش در امر تعلیم و تربیت دانست.
وی مهمترین کارکرد مدارس سعادت را برنامه ریزی برای رسیدن به این هدف بزرگ خواند و ابعاد موضوع را تبیین نمود.
معلم مدرسه سعادت باید همچون پیامبر درد مردم را بشناسد
حجت الاسلام و المسلمین شریفانی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه آزاد اسلامی نیز، مدارس معارف سعادت را یکی از بهترین ظرفیت ها برای پرورش نیرو های مبین اعتقادات دین عنوان و خاطر نشان کرد: قرآن و پیامبر اسلام دو الگوی مناسب برای محورهای محتوا و اجرای مدارس سعادت هستند.
شریفانی در ادامه صحبت های خود افزود: محتوای ارائه شده در مدارس معارف سعادت باید مانند قرآن خدا محور، قابل فهم، به روز، منظم و با ثبات، پر تکرار، اثرگذار، و آرامش دهنده حقیقی باشد
وی با بر شمردن فضایل پیامبر عظیم الشان اسلام، حضرت محمد (ص) را الگوی برتر معلمان دانست و افزود: معلم مدرسه سعادت باید همچون پیامبر درد مردم را بشناسد، در هدایت مردم حریص باشد، ضلالت و گمراهی مردم او را برنجاند، در بین مردم حضور داشته باشد و نشاط و شادابی را در کلاس درس خود ایجاد کند.
مدارس سعادت یزد پیشگام در اجرای طرح شمسه رشد
محمد حسین فلاح معاون هماهنگی عرصه های تربیتی دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی یزد و دانشیار روان شناسی، مدارس معارف سعادت یزد را پیشگام در اجرای طرح شمسه رشد و نوآور در آموزش در قالب فلسفه برای کودکان نامید.
فلاح در ادامه مدارس معارف سعادت را بستری مناسب برای آموزش بر پایه مکتب فلسفی اسلام عنوان کرد و اظهار داشت: بر اساس شمسه رشد مسئولان مدارس معارف سعادت باید تلاش کنند ویژگی ها و استعداد های هر دوره رشد را به خوبی بشناسند و متناسب با ویژگی های هر دوره فعالیت های تربیتی را جهت رشد و شکوفایی استعداد های دانش آموزان به کار گیرند.
لازم به ذکر است؛ برمبنای شمسهی مذکوررشد دانشآموز در ۷ عرصه اصلی ۱.جسمانی ۲.ارادی ۳.تحصیلی (کلاسی) ۴. اعتقادی ۵. اجتماعی ۶. عاطفی ۷. عقلانی خواهد بود.
گفتنی است؛ نشست دکتر حمیدی فر با دستیاران دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی یزد، نشست نادی با شورای دانشکده تعلیم و تربیت و بررسی پژوهش انجام شده در رابطه برندسازی سما، تقدیر از آقای رئوف معلم پیشکوست مدارس معارف استان یزد، تقدیر از زحمات و تلاش های المدرسی به عنوان معاون نمونه امور مدارس دانشگاه آزاد اسلامی یزد در پیگیری و اهتمام تاسیس مدارس معارف سعادت پسرانه و دخترانه در این استان، افتتاح مدارس معارف سعادت پسرانه و دخترانه و بازدید از مدارس سما شهرستان میبد از دیگر حواشی این گردهمائی دو روزه بود.
Thursday, 30 November , 2023