مراسم وداع و نماز بر پیکر آیت الله طباطبایی روز دوشنبه سوم مهرماه 1402 ساعت ۹ صبح در مدرسه مصلی یزد و پیکر آن مرحوم روز دوشنبه ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه از مسجد سیدالشهدای مهریز به طرف حسینیه باغ بهار و از آنجا به سمت حسینیه وحدت مهریز تشییع می‌شود.

به گزارش صبح ساباط؛ آیت الله سید جلیل صدر طباطبایی نماینده مردم یزد در دوره دوم مجلس شورای اسلامی، در سن ۸۰ سالگی به لقاء الله پیوست.

آیت الله سید جلیل صدرطباطبائی فرزند حجت الاسلام حاج میر سید احمد وعلویه صالحه بانو حجازی (علیهما الرحمه) نوه صاحب الکشف والکرامه عالم ربانی آقا سید علیشاه ونبیره آیت الله حاج سید یحیی مقدس یزدی قدس سرهما می‌باشد و نسب نامبرده از طرف پدر به امام حسن مجتبی علیه السلام واز طرف مادر با سی و یک واسطه به امام سجاد (ع) می‌رسد.

مادر بزرگ صدر طباطبائی دختر یکی از محترمین شهرستان تفت بود و نسب مادر حاج میر سید احمد به استاد احمد فرزند آقا ابراهیم میبدی منتهی می‌شود. مرحوم استاد احمد بانی مسجد آل احمد (ع) در شهرستان مهریز می‌باشد.

صدرطباطبائی بامداد جمعه ۹ دی ۱۳۲۲ ه-ش برابر با سوم محرم ۱۳۶۳ ه-ق (۳۰ دسامبر ۱۹۴۳ ه-م) در مهریز تولد یافت در شش سالگی خواندن و نوشتن را نزد والدین خویش فرا گرفت وپس از تحصیلات ابتدائی در ۱۰ آذر ۱۳۳۵ ه-ش به شهرستان یزد عزیمت نمود و با دست مبارک والد خویش به کسوت مقدس روحانیت در آمد.

وی در ۲۹ مهر ۱۳۳۶ به حوزه علمیه قم رهسپار شد و ضمن فراگیری درس‌های حوزوی، تحصیلات جدید را به طور متفرقه تا دریافت دیپلم ادبی دنبال کرد و از سال ۱۳۴۵ ه-ش تدریس سطح عالی را آغاز کرد و مدتی در درس خارج فقه آیت الله العظمی آملی قده و حدود چند سال در درس خارج فقه و اصول آیت الله العظمی محقق داماد وچهارده سال در درس خارج فقه و اصول آیت الله العظمی حاج شیخ مرتضی حائری قدس الله سرهما و مدتی هم در درس خارج فقه آیت الله العظمی بهجت مد ظله العالی حضور یافت وکسب فیض نمود و فلسفه را نزد اساتید و مدرسان این فن فراگرفت وتفسیر را نزد بعضی از بزرگان آموخت و ضمن اشتغال به تحصیل به تدریس و تالیف کتاب و نوشتن مقاله و سرودن اشعار مذهبی، فرهنگی، سیاسی و انتقادی پرداخت که برخی از آن‌ها مانند فرهنگ نامه حج. حج یا پرچم پیروز حق، حماسه‌ای جاوید، وبرخی از مقالات به چاپ رسیده است و اسیر تالسفات نامبرده هم به فضل الهی در آینده‌ای نزدیک به چاپ خواهد رسید.

صدر طباطبائی همزمان با آغاز انقلاب اسلامی در سال ۱۳۴۱ ه-ش به فعالیت‌های مذهبی، سیاسی و انقلابی پرداخت و در ۳۰ خرداد ۱۳۴۲ در تهران و در تیرماه ۱۳۴۴ در شهربابک و در مرداد ۱۳۴۵ در آبادان و در خرداد ۱۳۴۶ در شهرستان خمین مورد تعقیب رژیم طاغوتی قرار گرفت. صدر طباطبائی در صحنه‌های حساسی مانند فاجعه تهاجم عوامل رژیم پهلوی به مدرسه فیضیه قم در فروردین ۱۳۴۲ وحادثه ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ درتهران و برخی دیگراز موارد درگیری رژیم طاغوتی با مردم مسلمان و انقلابی حضوری فعال و موثر داشت و در ۱۹ دی ماه ۱۳۵۶ در شهر قم به کمک مصدومان اقدام کرد وپس از پیروزی انقلاب به منظور تقویت روحیه رزمندگان ورسیدگی به نیازمندی آنان چندین بار از جبهه‌ها بازدید نمود و در ارتباط با جریان سیل در شهرستان خاتم در سال ۱۳۶۵ به همراه جمعی از خیرمندان یزدی مقیم تهران به کمک سیل زدگان شتافت. در ارتباط با پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی هشت نفر از بستگان صدر طباطبائی به شهادت نائل شده اند و یکی از بستگان وی افتخار آزادگی و جانبازی و دیگری به افتخار جانبازی دست یافته است.

صدرطباطبائی پس از پیروزی انقلاب به مدت چندین ماه در دفتر امام راحل قدس سره الشریف مشغول رسیدگی به برخی از مراجعات بود و در ارتباط با چندین گزارش محرمانه به امام راحل قدس سره الشریف داد که بسیار موثر و سرنوشت ساز بود.

صدرطباطبائی در تاریخ یکشنبه ۲۶ فروردین ماه ۱۳۶۳ ه-ش همزمان با میلاد با سعادت امیرالمومنین علیه السلام در ۱۳ رجب المرجب ۱۴۰۴ ه-ق به افتخار خدمتگزاری و نمایندگی مردم یزد در دومین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب گردید و مدتی در کمیسیون قضائی و کمیسیون بازرگانی و در نهایت در کمیسیون پست و تلگراف وتلفن و نیروی مجلس شورای اسلامی عضویت داشت.

کار‌های عمرانی، اجتماعی، فرهنگی: صدر طباطبائی در طول تاریخ زندگانی روحانی، سیاسی و انقلابی خویش به فعالیت‌های عمرانی، اجتماعی و فرهنگی توجه خاص داشته که برخی از آن‌ها به شرح ذیل است: الف) پیگیری طرح انتقال آب به استان یزد که در آغاز توسط شهید محراب دیارمان آیت الله صدوقی (قدس سره) مطرح شد ب) پیگیری دوبانده شدن جاده یزد – مهریز ج) پیگیری تعریض و مرمت جاده یزد طبس د) پیگیری دوبانده شدن باند فرودگاه شهید صدوقی (ره) و تجهیز دفتر هواپیمائی به تجهیزات مورد نیاز ه) پیگیری احداث چندین میدان و خیابان مهریز و) تاسیس مجموعه مدهبی، فرهنگی مسجد سیدالشهداء (ع) ز) تاسیس مجموعه مذهبی، فرهنگی حسینیه وحدت ح) تاسیس موسسه مهدیه ط) بازسازی و توسعه مسجد آل احمد ی) بازسازی و توسعه حسینیه هدایت ک) توسعه و بازسازی مسجد الزهراء ل) احداث گرمابه گلبهار که فعالیت‌های اخیر همگی در شهرستان مهریز و با همکاری و همیاری صمیمانه خیر‌مندان و شهروندان آغاز گردیده و برخی از طرح‌های یاد شده به فضل الهی به طور کامل به بهره برداری رسیده و برخی دیگر در مراحل تکمیلی قرار دارد.

حجت الاسلام والمسلمین سید جلیل صدر طباطبایی  در روز شنبه مورخ اول مهرماه ۱۴۰۲ مصادف با شب شهادت امام حسن عسگري (ع)،  در سن ۸۰ سالگی به لقاء الله پیوست.

وداع با پیکر آیت الله طباطبائی، روز دو شنبه در یزد

برنامه‌های تشییع و گرامیداشت آیت الله سید جلیل صدر طباطبایی اعلام شد.

مراسم وداع و نماز بر پیکر آیت الله طباطبایی روز دوشنبه سوم مهرماه ۱۴۰۲ ساعت ۹ صبح در مدرسه مصلی یزد برگزار می‌شود. همچنین پیکر آن مرحوم روز دوشنبه ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه از مسجد سیدالشهدای مهریز به طرف حسینیه باغ بهار و از آنجا به سمت حسینیه وحدت مهریز تشییع می‌شود.

مراسم یادبود این عالم فقید، از طرف نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد، نماینده مردم یزد در مجلس خبرگان رهبری و استاندار یزد، سه شنبه ۴ مهرماه در مسجد روضه محمدیه برگزار خواهد شد.

از عموم مردم ولایتمدار استان یزد دعوت شده است تا در برنامه تشییع و گرامیداشت آیت الله سیدجلیل صدر طباطبایی شرکت کنند.