مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی  پایا فولاد کویر یزد با بیان اینکه با توجه به اهمیت موضوع آب در منطقه و روش های کاهش این مایه حیاتی در این شرکت اظهار داشت: با تلاش همکاران در بخش دانش بنیان توانستیم در حالی که به طور استاندارد به ازای هر تن کنستانتره یک مترمکعب آب مصرف می شود، این میزان را به ازای هر تن کنستانتره  ۰.۴ مترمکعب آب کاهش دهیم.

به گزارش صبح ساباط؛ رضا تسلیمی مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی  پایا فولاد کویر یزد شب گذشته در جمع خبرنگاران با بیان اینکه  این شرکت در سال ۱۳۹۶ توسط بخش خصوصی تاسیس  در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ کلنگ زنی و عملیات احداث آن آغاز شده است گفت: سرانجام این شرکت در مهر ۹۷ به بهره برداری رسید ودر آذر همان سال به ظرفیت اسمی خود رسید که تمامی این اتفاقات در راه اندازی یک مجموعه کنسانتره فولادی رکود محسوب می شود.

وی هدف اولیه از احداث کارخانجات زنجیره فولاد پایا فولاد را  ایجاد اشتغال در منطقه خرانق و ساغند عنوان کرد و ابراز داشت: در حال حاضر این شرکت  زمینه اشتغال مستقیم ۳۸۰ نفر و برای ۲۵۰۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی کرده که به جز بخشی از پرسنل متخصص تلاش شده نیروی انسانی از ظرفیت مردم منطقه استفاده شود البته سایر مجموعه‌های تابعه شامل پمپ بنزین، رستوران، تصفیه خانه آب و… این شرکت هم برای  حدود ۶۴۰ نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است.

وی افزود: این مجموعه صنعتی معدنی جهت در راستای  توسعه و آبادانی منطقه اقداماتی نظیر ایجاد مجتمع رفاهی خورشید، ایجاد تصفیه خانه آب روستای ساغند و اجرای ۳۰ کیلومتر از  جاده ساغند به چادرملو را در دستور کار خود قرار داده است.

تسلیمی با اشاره به اینکه شروع فعالیت این کارخانه راه اندازی  خط تولید یک میلیون تنی کنستانتره آهن بوده اظهار داشت:علاوه بر ایجاد خط تولید کنستانتره، با توجه به پتانسیلهای منطقه و نیازهای صنعتی، یک خط تولید ۴ میلیون تنی سنک دانه بندی نیز در بازه زمانی ۱۱ ماه در این مجموعه ایجاد و در دیماه ۱۳۹۹ به بهره برداری رسیده است.

مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی  پایا فولاد کویر یزد در بخش دیگری از سخنانش از راه‌اندازی خط دوم تولید کنستانتره این مجموعه به ظرفیت یک میلیون تن تا پایان سال جاری خبر داد و اظهار داشت: ایجاد خط دوم کنستانتره این مجموعه به ظرفیت یک میلیون تن با همراهی استاندار قبلی و فعلی در حال راه احداث است که امیدواریم این مجموعه تا پایان ۱۴۰۱ به بهره برداری و تا اردیبهشت سال ۱۴۰۲ به ظرفیت اسمی خود برسد.

وی از ایجاد ۱۸۰ فرصت شغلی مستقیم و ۱۵۰۰ اشتغال غیرمستقیم با بهره برداری از خط دوم این مجموعه خبر داد و  گفت: برای ایجاد کارخانه از شعاع ۳۰ کیلومتری آب به مجموعه منتقل شده و پست برق ۲۳۰ به ۶۳ کیلوولت با اعتبار ۲۴۰ میلیارد تومان ایجاد و در ادامه به برق منطقه ای استان هبه شده است.

تسلیمی با بیان اینکه با توجه به اهمیت موضوع آب در منطقه و روش های کاهش این مایه حیاتی در این شرکت اظهار داشت: با تلاش همکاران در بخش دانش بنیان توانستیم در حالی که به طور استاندارد به ازای هر تن کنستانتره یک مترمکعب آب مصرف می شود، این میزان را به ازای هر تن کنستانتره  ۰.۴ مترمکعب آب کاهش دهیم ضمن اینکه طرحی را نیز به اجرا درآوریم که علاوه بر این، آبگیری از باطله کارخانه انجام شود و نرخ مصرف آب به حداقل ممکن برسد.

وی با اعلام این مطلب که روزانه به طور متوسط ۵۰۰ کامیون در این مجموعه بارگیری می کنند، اظهار کرد: برای اسکان پرسنل و رونق آبادانی روستا نیز تاکنون بالغ بر پنج هزار مترمربع منازل مسکونی، مهمانسرا و خوابگاه در ساغند ایجاد و زیرساختهای لازم برای آنها تامین شده است.

تسلیمی  همچنین از اخذ مجوز ایجاد یک ورزشگاه دو هکتاری برای ساغند خبر داد گفت: خوشبختانه موقعیت این مجموعه مشحص و در حال تملک زمین هستیم.
مدیر این واحد صنعتی معدنی با اشاره به  مسئولیت اجتماعی صنایع ابراز داشت: در  این مجموعه صنعتی معدنی تلاش شده در امورات آبادانی و رونق و زیباسازی روستای ساغند نیز مشارکت داشته باشیم که در این رابطه علاوه بر محوطه سازی و بازسای و ساخت استخر و آب انبار ساغند و فراهم کردن امکان سکونت معلمان در روستا،‌ پیگیری جهت راه اندازی یک شعبه و یک باجه بانکی در منطقه انجام شد.

وی از ایجاد یک اورژانس فوق تخصصی به همت خانواده شایقی و تجهیز آن به بروزترین آمبولانس خبر داد  و گفت: یک دستگاه خودرو آتش نشانی نیز با شش نفر آتش‌نشان با کلیه تجهیزات روز و استاندارد ایران در منطقه فعال شده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: مجموعه پایافولاد کویر در بحث زیست محیطی و منابع طبیعی نیز تاکنون ۲۵۰ هکتار مرتع ایجاد کرده و کلیه مراحل نگهداری آنها را تا انتهای سال ۱۴۰۲ برعهده گرفته که امیدواریم طی این مدت وسعت آن به ۳۵۰ هکتار افایش یابد.
تسلیمی، ایجاد یک خط سوم تولید کنستانتره و یک خط تولید گندله را  افق پنج ساله پایا فولاد عنوان و افزود:در چشم انداز ۲۰ ساله شرکت نیز ایجاد زنجیره فولاد در استان دیده شده ولی در عین حال ایجاد یک مجموعه فرهنگی سینمایی در منطقه را نیز در صورت پذیرش جامعه و منطقه دنبال خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که یکی از ایراداتی که به گسترش صنایع در استان گرفته می شود از بین بردن فرصت های شغلی بومی هر منطقه نظیر کشاورزی و دامپروری است گفت: لازمه کشاورزی در هر منطقه بذر و آب است و این درحالی است که در یزد به شدت با مشکل آب روبرو هستیم ضمن اینکه شخص جناب شایقی خود از علاقه مندان به محیط زیست بوده و به عنوان یکی از خیرین مرتع داری شناخته می شود و بر همین اساس نیز منطقه وسیعی را به زیر کشت برده و علاوه بر آن در یک مجتمع بزرگ دامداری را نیز احداث کرده است.

تسلیمی توجه به قشر کارگر را از وظایف اولیه و بدیهی هر کارفرمایی دانست و ابراز داشت: ما نیز در این مجموعه بنا به وظیفه خود تلاش، کردیم تا توجه خاصی به کارگران عزیز داشته باشیم که نظم در پرداخت حقوق، اعطای وام قرض الحسنه، تزریق بن های نقدی و غیر نقدی حمایتی به مناسبت های مختلف بخشی از این اقدامات است.

وی در خصوص صادرات کنسانتره توسط شرکت پایا فولاد هم اذعان داشت: با توجه به اینکه فولاد کشور در زمینه کنسانتره با کمبود روبروست و نیازمند آن است در راستای حفظ و
تقویت شرکت های داخلی هنوز به موضوع صادرات ورود نکردیم و اولویت را حمایت از تولید داخل و تغذیه آن قرار دادیم.
گفتنی است شر کت صنعتی معدنی پایا فولاد کویر یزد با سهامداری دو بخش خصوصی شرکت فکور صنعت تهران به عنوان بزرگترین شرکت دانش بنیان تحقیقات و طراحی کارخانجات کنستانتره ایران و نیز غلامرضا شایقی تاسیس شده است.

  • نویسنده : حیران