معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد گفت: صدای استاد محمدرضا شجریان، نوای ادبیات فاخر ایران زمین و زبان شیرین پارسی است.

به گزارش صبح ساباط، احمد ترحمی در گفت و گو با ایرنا با تسلیت درگذشت این استاد بی‌بدیل آواز ایران اظهار داشـت:  استاد محمدرضا شجریان خسرو آواز ایران و استاد نامدار و ارزشمند در تاریخ فرهنگ و هنر ایران معاصر و موسبقی اصیل ایرانی بود.

ترحمی با بیان اینکه بزرگداشت و تکریم استاد در حقیقت پاسداشت هنر فاخر ایرانی و موسیقی سنتی و عرفانی مهد فرهنگ و تمدن است، تصریح کرد: وظیفه همه ما تکریم تلاش‌های استاد شجریان در توسعه موسیقی اصیل ایرانی و احترام به مردم و هویت تاریخی ایران و ایرانی است.
وی تاکید کرد: ربنای شجریان سالهاست مهمان سفره افطار ایرانیان و در حافظه مردم ایران برای همیشه ماندگار و در فهرست میراث ناملموس فرهنگی ایران به ثبت رسیده است.
این مسوول یادآور شد: اهتمام استاد شجریان به گنجینه غنی شعر پارسی و پاسداشت مفاخر شعر و ادب ستودنی است و احیای موسیقی سنتی ایران و ردیف های آوازی فراموش شده از شاهکارهای استاد آواز ایران و نوای او همواره در خاطره هنردوستان ایرانی و عاشقان ادبیات فارسی ماندگار خواهد بود
وی با تسلیت درگذشت این استاد آوازخوان ایرانی به خانواده محترم استاد , شاگردان و دوستداران او اضافه کرد: آهنگ سپیده او با مطلع  “ای ایران ای سرای امید” با شعر استاد هوشنگ ابتهاج در همان روزهای نخست انقلاب اسلامی خوش درخشید و در شب پیروزی انقلاب از رادیو پخش شد و به تصنیفی ماندگار در حوزه هنر انقلاب تبدیل شد که همچنان در خاطره ایرانیان باقی مانده است

استاد محمدرضا شجریان اول مهر ماه ۱۳۱۹ در مشهد متولد شد. ۵ ساله بود که در خلوت کودکانه‌اش آواز می‌خواند، ۱۵ بهمن ۱۳۲۶ به کلاس اول می‌رود و یک سال بعد به آموزش تلاوت قرآن‌کریم نزد پدر می‌پردازد. در ۹ سالگی تلاوت قرآن را آغاز می‌کند و یک سال بعد این کار را  در میتینگ‌ها و اجتماعات سیاسی آن سال‌ها ادامه می‌دهد.

در سال ۱۳۳۱ برای نخستین بار صدای محمدرضا شجریان از رادیو خراسان پخش می‌شود. سال ۱۳۳۲ محمدرضا شجریان عنوان شاگرد ممتاز را در بین دانش آموزان مشهدی از آن خود می‌کند و سپس در دبیرستان تحصیلات خود را پی می‌گیرد. همزمان در مسابقات فوتبال دبیرستان‌های مشهد هم حضور می‌یابد و در سال ۱۳۳۴ موفق می‌شود به تیم دانش آموزی استان راه یابد.

محمدرضا شجریان در سال ۱۳۳۶ به دانشسرای مقدماتی در مشهد می‌رود و از همین سال است که برای نخستین بار با یک معلم موسیقی به نام جوان ‌آشنا می‌شود. پی گیری جدی کار آواز سبب می‌شود تا در سال ۱۳۳۸ محمدرضا شجریان به اجرای آوازهایی بدون ساز و نیز قرائت قرآن برای رادیو خراسان بپردازد.

یک سال بعد شجریان دیپلم دانشسرای عالی را می‌گیرد و به استخدام آموزش و پرورش در می‌آید و همزمان به تدریس در دبستان خواجه نظام‌الملک بخش رادکان می پردازد و نیز با سنتور آشنا می‌شود.

این استاد بی همتای موسیقی عصر ۱۷ مهرماه در سن ۸۰ سالگی در یکی از بیمارستانهای تهران به دیار باقی شتافت.