نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد: مهمترین مشکل استان بحث آب است که پیگیری انتقال آن نباید محدود به برگزاری جلسه و نوشتن صورتجلسه شود.

به گزارش صبح ساباط، آیت‌الله محمدرضا ناصری در دیدار مدیرعامل آبفا با اشاره به ضرورت انجام پیگیری لازم برای انتقال آب به استان افزود: خط دوم انتقال آب از خراسان در نظر گرفته شده که منطقه خوبی است و معارض دیگر نقاط نیست.

 

وی خاطرنشان کرد: در ارتباط با مسئله خط دوم باید اهتمام بیشتری وجود داشته باشد که بتوانیم جلوی به وجود آمدن مشکلات بیشتر در حوزه آب گرفته شود.

 

امام جمعه یزد گفت: در دیدار با سردار محمد فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا (ص) هم بر ضرورت وجود تحرک بیشتر در این موضوع تاکید شد و باید با جدیت تمام نسبت به اجرا و تکمیل این طرح اقدام شود.

 

ناصری یزدی به طرح‌های انتقال آب از دریای عمان اشاره کرد و گفت: یک طرح توسط بخش خصوصی در حال اجرا است و هم با سرعت در حال انجام است، ولی باید تیم مجزا برای خط دیگر انتقال از دریای عمان در نظر گرفته شود که بتوانند به صورت اختصاصی این موضوع را دنبال کند.

 

امام جمعه یزد افزود: موضوع بسیار مهم در ارتباط با طرح‌های انتقال آب استان این است که نباید به هیچ عنوان این طرح‌ها را خلاصه به نشست و برخواست و نوشتن صورت جلسه کرد بلکه باید حتما نسبت به اجرای صورت جلسه‌ها اقدامات لازم انجام شود.

 

ناصری یزدی گفت: مشکل اصلی یزد، آب است و تمام تاکیدی که در حوزه انتقال آب به استان صورت می‌گیرد به دلیل این است که بتوانیم جلوی به وجود آمدن مشکلات بیشتر در حوزه کم آبی گرفته شود.

 

همچنین مدیرعامل آبفا استان یزد با اشاره به اینکه بحث آب در یزد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است گفت: مهمترین برنامه آبی استان، اجرای خط دوم انتقال است.

 

اصغر ریاضتی با بیان اینکه میانگین روستا‌های دارای آب شرب یزد ۲۲ درصد کمتر از میانگین کشوری است گفت: مهمترین برنامه در حال پیگیری توسط آب و فاضلاب استان را پیگیری خط دوم انتقال آب است و در حال حاضر تخصیص آب این خط انجام شده و در مرحله جذب اعتبار است.

 

وی  ادامه داد: به نظر می‌رسد در شرایط فعلی مهمترین اقدامی که باید در حوزه آب استان پیگیری شود اجرای این خط است که می‌تواند بخش مهمی از مشکلات را برطرف کند.

 

ریاضتی با بیان اینکه یکسان سازی و یکپارچگی در شبکه آب به طور کامل اتفاق نیفتاده گفت: بر اساس توزیعی که صورت گرفته برخی نقاط شهر از آب انتقالی بهره‌مند هستند و برخی دیگر به طور کامل از آب انتقالی بهره‌مند نیستند.

 

وی خاطر نشان کرد: هزینه‌ها و اعتبارات مورد نیاز برای یکسان سازی رینگ شهری یزد انجام شده و حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برای این منظور نیاز است که بتوانیم اجرایی کنیم.

 

مدیرعامل آبفا تصریح کرد: امیدواریم که امسال این طرح را آغاز به کار کنیم و بتوانیم در اعتبارات سال‌های آینده بودجه لازم برای آن را دریافت کرده و بحث یکسان سازی رینگ شهری و بهره مندی تمام نقاط به صورت یکسان از آب انتقالی را فراهم کنیم.

 

ریاضتی با بیان اینکه در حال حاضر تنها ۶۰ درصد روستا‌های یزد از آب شرب پایدار بهره‌مند هستند افزود: میانگین کشوری در این عرصه بیش از ۸۲ درصد است و ما فاصله حدود ۲۲ درصدی با میانگین کشوری داریم.

 

وی خاطر نشان کرد: امیدواریم که بتوانیم از طرح‌های فاینانس و اعتباراتی که برای این منظور در نظر گرفته شده بخشی از مشکلات آبرسانی به روستا‌های استان را برطرف کنیم.

 

این مسوول در ارتباط با اجرای کامل طرح پروژه فاضلاب گفت: در حال حاضر این پروژه نیاز به حدود دو هزار میلیارد تومان اعتبار دارد و با توجه به وضعیت تورمی، هرچه بگذرد هزینه آن بیشتر می‌شود.

 

ریاضتی گفت: باید با اقدامات لازم اقدام به تامین اعتبار مورد نیاز در این حوزه کرده و علاوه بر آن زمینه‌ای فراهم کنیم که بتوانیم پساب فاضلاب یزد را در عرصه‌های قابل استفاده بهره گیری کنیم.

  • منبع خبر : خبرگزاری صداوسیما