زنان ایران اسلامی در طول تاریخ همواره یکی از پایه های مهم فرهنگی در ساخت تمدن محسوب می شدند و نیز شیر زنان بیشه علوی در مذهب تشیع این باور را پرورش داده اند؛ که زنان هم میتوانند به عنوان سر منشاء تحولات بزرگ و عمیق محسوب شوند. چهارشنبه گذشته در صحن علنی پارلمان شهری […]
زنان ایران اسلامی در طول تاریخ همواره یکی از پایه های مهم فرهنگی در ساخت تمدن محسوب می شدند و نیز شیر زنان بیشه علوی در مذهب تشیع این باور را پرورش داده اند؛ که زنان هم میتوانند به عنوان سر منشاء تحولات بزرگ و عمیق محسوب شوند.
چهارشنبه گذشته در صحن علنی پارلمان شهری یزد؛ شاهد هتک حرمت به یک عضو بانوی این شورا بودیم. در پی انعکاس رسانه ای این هتاکی موجی از اعتراض و موضع گیری در رابطه با تقبیح این رفتار زشت و زننده از سوی افراد و جریانات فکری مختلف راه افتاد تا جاییکه از سوی برخی پیشکسوتان عرصه فرهنگ و قلم عنوان “چهارشنبه سیاه” به این اتفاق داده شد.
فارغ ار نگاه سیاسی و نیز دسته بندی های بی خاصیت سیاسی؛ در این اتفاق نامیمون دو نکته اساسی وجود دارد که قطعا پرداختن به آن؛ نه اینکه خالی از لطف نیست؛ چه بسا از درجه اهمیت بالائی برخوردار است.
پس با همین دغدغه و نگاه و البته با ذکر مقدمه ای کوتاه این یادداشت نگاشته می شود.
اول: در وهله و با عنایت به حدیث نورانی و قدسی “کساء” خدای جل جلاله اساس خلقت عالم و کون و مکان و هر آنچه در این ظرف وجود دارد را خلقت آن ۵ نور میداند و در وهله دوم وقتی آن ملک مقرب سوال میکند که آنها چه کسانی هستند؟ خداوند وجود نازنین حضرت زهرا (س) را محور معرفی قرار میدهد و حتی وجود پیامبر خاتم را نیز با عنوان پدر و انتساب به حضرت زهرا (س) معرفی میکند. آیا در اینجا حکمتی وجود نداشته است؟ آیا نستجیر باالله خداوند از منظر واژگانی دچار فقر و ضعف واژگانی شده است؟ خیر؛ در کنار هزاران تفسیر و خوانش از این فقره حدیث کساء میتوان این خوانش را تفسیر را نیز اضافه کرد که؛ خدای متعال در اینجا به وضوح میگوید حتی اگر پیامبر خاتم هم باشی، حتی اگر سید الوصیین هم باشی و حتی اگر پاره تن رسول من هم باشی؛ زینت، جلال و کمال تو در پرتو ارتشاعات زن نهفته است.
از این منظر و با توجه به سبقه تاریخی فرهنگی شهری که عنوان جهانی و میراث تاریخی را به دنبال خود دارد؛ زیبنده نیست تا نماینده پارلمان شهری؛ که قرار معدل شخصیت و تراز فکری شهروندان را نمایندگی کند؛ چنین الفاظی زننده ای صادر شود.
وانگهی در ذهن شهروندان تصویری مبنی بر اینکه وی فردی معتقد به مبانی دینی و مذهبی است نقش بسته است و این هتاکی میتواند این تصویر ذهنی را به هم بریزد و زمینه سستی اعتقادات را فراهم نماید.
دوم: موضوع و عامل زمینه ساز این هتاکی است. موضوع و جریانی که سال ها معطل مانده و هر بار با حاشیه ای جدید مواجه میگردد. اختلاس، مغایرت مالی و یا هر عنوان دیگری را به پرونده پیش مالی پیش روی شورای شهر یزد بدهیم؛ هیج تغییری ایجاد نخواهد شد. بلکه در سایه شفافیت مالی، شفافیت آرا و شفافیت در سایر امور و موضوعات است که آرامش، اعتماد و همدلی میهمان بزگواران میشود.
سخن آخر:
در برخی موضع گیری ها دیده شده است که برخی این هتاکی و حواشی آنرا مرتبط با شخص هتاک دانسته اند؛ در حالی که چنین نیست و هر فرد با ورود به مسائل اجتماعی علی رغم وجه حقیقی که از قبل داشته است؛ وجهه حقوقی نیز به خود میگیرد و دقیقا مرز بین فردگرائی و جمع گرائی از همین جا مشخص، معین و جدا میگردد. به همین دلیل لازم است تا دادستان محترم که گاهی در موضوعاتی که از درجه اهمیت کمتری برخوردار بوده است و ورود کرده است و حتی نامه نگاری هائی هم داشته است؛ در این مورد مهم نیز ورود پیدا کند و بساط توهین به جامعه زنان و نیز نمایندگان شهری شهروندان را برچیند و نیز معتقدیم این مهم؛ تنها و تنها بدون نگاه حزبی دست یافتنی خواهد شد.
Wednesday, 22 March , 2023