به گزارش صبح ساباط؛ طی نشست شورای ملی ثبت میراث‌ فرهنگی ناملموس کشور که در دفتر ثبت آثار با حضور اعضای این شورا برگزار  و از مجموع ۵۵ اثر پیشنهادی از استان‌های ایلام، قم، لرستان، یزد و گیلان، ۴۸ اثر ثبت ملی شد. در بین آثار یزدی مطرح شده در این نشست، غذایی به نام […]

به گزارش صبح ساباط؛ طی نشست شورای ملی ثبت میراث‌ فرهنگی ناملموس کشور که در دفتر ثبت آثار با حضور اعضای این شورا برگزار  و از مجموع ۵۵ اثر پیشنهادی از استان‌های ایلام، قم، لرستان، یزد و گیلان، ۴۸ اثر ثبت ملی شد.

در بین آثار یزدی مطرح شده در این نشست، غذایی به نام «کله گیپا» به چشم می‌خورد که علاوه بر گمنامی، کمتر از ارزش غذایی آن نیز در جایی سخن گفته شده است.

این در حالی است که گیپا یا «دلمهی سیرابی» یکی از غذاهای سنتی و بسیار قدیمی استان یزد است که در بین شهرستان‌های مختلف استان در اردکان و بافق،اشکذر و میبد طرفداران بیشماری دارد.

خاطر نشان میگردد گیپا در استان یزد بیش از ۱۰۰سال سابقه دارد و در عین لذیذ بودن دارای خواص درمانی بیشماری است که از نظر اقتصادی هم به صرفه است.