به گزارش اشکذر خبر؛ علیرضا عابدینی دبیر اولین رویداد شهر انسان محور از برگزاری این رویداد همراه با سخنرانی حمیدرضا قمی و محمد رضا پاکدل خبر داد. وی با اشاره به برگزاری پنل تخصصی در این رویداد از سخنرانی مهدی حسن‌زاده، محمد درویش، مجتبی فرهمند و امیر جهانگردرفسنجانی خبر داد. در این رویداد حمیدرضا قمی؛ […]

به گزارش اشکذر خبر؛ علیرضا عابدینی دبیر اولین رویداد شهر انسان محور از برگزاری این رویداد همراه با سخنرانی حمیدرضا قمی و محمد رضا پاکدل خبر داد.
وی با اشاره به برگزاری پنل تخصصی در این رویداد از سخنرانی مهدی حسن‌زاده، محمد درویش، مجتبی فرهمند و امیر جهانگردرفسنجانی خبر داد.

در این رویداد حمیدرضا قمی؛ رئیس کمیسیون شهر هوشمند شورای شهر یزد طی سخنانی گفت: نهضت شهر هوشمند در واقع برای پاک کردن تمام اشتباهاتی است که در دوره های گذشته در محیط زندگی داشتیم.
قمی با اشاره به اهمیت خلاقیت شهروندان افزود: شهر هوشمند به وسیله خلاقیت شهروندان به وجود می آید که در کشورها برای پایداری شهر هوشمند از فناوری‌های دیجیتال استفاده می کنند تا تسهیلگری و کاهش مراجعات مردم فراهم شود و همه شهروندان از فرصت های برابر استفاده کنند.

وی همچنین تاکید کرد: شهر هوشمند شفاف و همه گیر است و دامنه انتشار اطلاعات برای همه یکسان خواهد بود.
رئیس کمیسیون شهر هوشمند شورای شهر یزد در ادامه با اشاره به ویژگی‌های شهر هوشمند گفت: حمل‌و‌نقل ترکیبی درون شهری و کاربرد فناوری های دیجیتال، تقویت ناوگان های عمومی و افزایش رسانه دوچرخه های اشتراکی بخشی از شهر هوشمند است که از خصایص ایجاد سامانه های هوشمند کاهش گره های ترافیکی و ایجاد رونق برای استفاده از وسایل برقی و انرژی های پاک است.
وی شهر انسان محور را شهری دانست که اولویت هر کنش و رفتار با انسان باشد و بجای هر وسیله دیگر؛ انسان اولویت دارد.
قمی با برشمردن راهکارهای رسیدن به شهر انسان محور گفت: گسترش شبکه حمل و نقل عمومی، ایجاد فضای امن و ایمن برای عابر پیاده، دوچرخه سوار و معلولین، توسعه حمل و نقل ترکیبی درون شهری، ایجاد مبلمان مناسب شهری، کاهش مسیرهای خودرو و بازآفرینی مسیرهای پیاده و دوچرخه سوار از مهمترین شاخص های شهر انسان محور است. همچنین سیستم اطلاعات سفر، ارائه داده ها، معماری، ایمنی خودرو و مدیریت حمل و نقل عمومی مهم و ضروری است.
عضو شورای شهر یزد با ارائه توضیحاتی از مطالعات انجام شده بر روی حمل ونقل بارسلونا و مسکو توجه به مرکز داده‌ها، ایجاد سوپر بلاک‌ها، پروژه‌هایی برای کاهش نیاز سفر با وسیله شخصی، تشویق به پیاده محوری، کاهش انتظار سفر به ۱ دقیقه و توسعه خدمات تحت اینترنت را از ویژگی‌های این شهرها عنوان کرد.
حمیدرضا قمی برای حرکت یزد به سمت شهر انسان محور؛ به اقدامات انجام شده اشاره و اظهار داشت: ایجاد طرح رینگ پیاده محوری در بافت تاریخی، استفاده از دوچرخه هوشمند اشتراکی، سامانه یزد ترافیک، ایجاد مسیرهای دوچرخه، سامانه هوشمند مسیریابی اتوبوس های درون شهری، استفاده از کیو آرکد بجای کارت های بلیط، توسعه سامانه های خدماتی آنلاین و بسترسازی برای صدور مکانیزه پروانه های ساختمانی از اقداماتی است که طی دو سال شورای پنجم پیگیری و عملیاتی شده است.
وی وجود موتور سیکلت‌ها را از چالش‌های جدی شهر یزد دانست و تصریح کرد: از شهر دوچرخه‌ها تا موتورسیکلت‌ها که امروز با آن روبرو هستیم؛ رسیده‌ایم و امروز رقمی در حدود ۲۷۵ هزار موتور سیکلت در سطح شهر یزد وجود دارد که یکی از عوامل عدم امنیت وجود همین موتور سیکلت‌ها است.
قمی در پایان گفت: همه را به فرهنگ درست استفاده از موتور سیکلت که شهر آرام ما را تصرف نموده دعوت می کنم و باید به موضوع جدی تعارض ذینفعان در یزد با شهر انسان محور توجه شود تا منافع کلی و آینده شهر از بین نرود.