به گزارش صبح ساباط؛ بافت تاریخی روستای هرابرجان که سالها در اثر آسیبهای متعدد اقلیمی و فیزیکی تعدادی از خانهها و بناهای تاریخی خود را از دست داده بود با پیگیریهای چند جانبه و متعدد در سالهای طولانی در زمره فهرست ملی آثار تاریخی ایران قرار گرفت.
مهدی باقری دهیار روستای هرابرجان در گفتگو با پایگاه خبری دهستان هرابرجان با بیان قدمت تاریخی هرابرجان ثبت بافت تاریخی این روستای کهن را یک نقطه عطف دانست و گفت: «باتوجه به اینکه روستای تاریخی هرابرجان علاوه بر داشتن تک بناها، محوطه و آثار تاریخی ارزشمند دارای بافت تاریخی بکر، دست نخورده، پویا و زنده بود در سال ۹۵ اقدام به تهیه پرونده ثبتی برای روستا با همکاری میراث فرهنگی گردید که بعد از دو سال کار پرونده آماده و در سال ۹۷ پرونده ثبت بافت تاریخی روستای هرابرجان با روستای ترکان و مروست به استان و سپس به شورای ثبت کشور ارسال گردید».
باقری ادامه داد: «از آنجایی که زمان برای بررسی سه پرونده در جلسه تهران وجود نداشت فقط بافت روستای ترکان بررسی و ثبت گردید. در سال ۹۸ مجدداً پرونده ارسال و متاسفانه به دلایلی به جلسه بررسی نرفت».
دهیار هرابرجان افزود: «پس از پیگیریهای مجدد و دعوت چند باره از مدیر کل و معاونین میراث فرهنگی استان وبازدید از بافت و جلسات متعدد شهرستانی و استان و نهایتاً بازدید اخیر وزیر محترم میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی روند پرونده به میزان زیادی تغییر یافت».
باقری خاطر نشان کرد: «وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، عزت الله ضرغامی، در بازدید از هرابرجان با توجه به این که این پرونده چندین سال در صف انتظار ثبت بوده دستور بررسی بدون نوبت آن را صادر کرد».
دهیار هرابرجان بیان داشت: «به لطف خدا و همکاری همه عزیزان در میراث فرهنگی، شورای اسلامی دوره قبل وکنونی و مسئولین شهرستان نهایتاً امروز بافت تاریخی روستای هرابرجان با قدمت صفویه به ثبت رسید».
باقری در پایان با بیان این که این اتفاق خجسته حاصل تلاش جمعی بوده است گفت: «در پایان از جناب صباغیان نماینده مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان مروست، بخشدار محترم مرکزی جناب آقای حسین فلاحتی، کلیه عزیزان در مجموعه میراث فرهنگی استان و شهرستان جناب آقای نخعی و سرکار خانم اکبری که در چندسال گذشته زحمت زیادی کشیدند تقدیر و تشکر مینمایم».
گفتنی است؛ روستای هرابرجان، مرکز دهستان هرابرجان، از توابع شهرستان مروست در استان یزد است که در محل تلاقی سه استان فارس، یزد و کرمان قرار دارد و از نظر ترانزیتی متصل کننده استانهای اصفهان و هرمزگان محسوب میشود.
Friday, 13 December , 2024