به گزارش صبح ساباط؛ علی محمد قادری در پنجمین جشنواره تئاتر معلولان کویر در یزد با بیان اینکه برگزاری این جشنوارهها دشواریهای خاص خود را دارد به ویژه پس از دوران رکود کرونا، کار دشوارتر خواهد بود اما این جشنواره یکبار دیگر یادآوری میکند که اگر به معلولان توجه شود و همکاری استراتژیک میان دستگاههای مختلف که هر کدام در برابر معلولان وظیفهای دارند، خلق آثار جدی تری به دنبال خواهد داشت.
قادری ادامه داد: این جشنواره قرار است هم افزایی میان افراد دارای معلولیت با جامعه برقرار کند و توانمندیهای آنها را به منصه ظهور برساند.
وی افزود: برای ما ایرانیان مایه افتخار است که در سرزمین ایران افراد دارای معلولیت، محدود نیستند بلکه دارای توانمندیهایی هستند که اگر به این توانمندیها توجه شود، میتوانند آثار خوبی از خود خلق کنند.
قادری تاکید کرد: تربیت این هنرمندان معلول حاصل ایثار و پیگیری پدران و مادرانی است که تلاش کردند استعداد فرزندان خود را به رغم وجود برخی محدودیتها، در جامعه بروز و ظهور دهند.
وی بیان کرد: امیدواریم بتوانیم در جشنواره تئاتر معلولان یک کانون ملی استعدادیابی داشته باشیم و هنرمندان معلول بتوانند با هنرنمایی خود، نقشی اثرگذار در جامعه هدف خود ایفا کنند.
رضا ابهت مدیر کل بهزیستی نیز گفت: پنجمین جشنواره تئاتر معلولان خود گواه این توانمندسازی است و شرایطی فراهم آورده که معلولان در صحنه اجتماع حضور پیدا کنند.
وی گفت: پنجمین جشنواره تئاتر منطقهای معلولان کویر از ۱۳ آبان ماه با حضور استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان در یزد آغاز و امروز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
شایان ذکر است؛ مجموعا ۱۱۸ اثر از استان های یاد شده به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که ۲۰ اثر مورد تایید نهایی هیات داوران قرار گرفت و از مجموع آثار راه یافته به جشنواره، ۱۰ مورد در زمینه کودک و نوجوان، ۶ مورد صحنهای و چهار اثر هم خیابانی است.
۷۰ درصد بازیگران و عوامل این جشنواره معلولان هستند و آثار راه یافته به جشنواره از استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، کرمان، خراسان جنوبی و یزد به ترتیب با سه، پنج، چهار، یک و هفت اثر است که در چهار سالن شامل تالار هنر، پیامبر اعظم (ص) بهزیستی، محوطه هتل صفاییه و تالار پائیز به نمایش در آمد.
- نویسنده : بهناز عسکری
Sunday, 5 February , 2023