به گزارش صبح ساباط؛ مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان که در راس هیاتی در این نشست حضور داشت در سخنرانی خود با اشاره به اقدامات مثبت ایران برای تقویت همکاریها در چارچوب این اتحادیه یادآور شد علیرغم تحریم های یکجانبه غیرقانونی، جمهوری اسلامی ایران کمک زیادی به پیشبرد اولویت های آیورا در حوزههای مختلف نموده است.
صفری از جمله به تلاشهای کشورمان در توسعه مواصلات دریایی و چند وجهی در بنادرخلیج فارس و اقیانوس هند نظیر چابهار پرداخت و خاطرنشان نمود این ظرفیتها در خدمت اتصال کشورهای حاشیه اقیانوس هند به آسیای مرکزی، قفقاز و اروپاست.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به موضوع اجلاس (حفظ محیط زیست اقیانوس هند) برخی چالشهای محیط زیستی نظیر آلودگی دریایی، صید بی رویه، گرم شدن آبها، تخریب زیستگاههای دریایی و تنوع زیستی و نیز ریزگردها و طوفان شن را برشمرد و افزود اتحادیه آیورا باید سازوکارهای نهادی و مالی مشترک برای مواجهه با این چالشها ایجاد نماید.
وی در حاشیه این اجلاس با وزرا و مقامات برخی کشورها از جمله بنگلادش، تانزانیا، آفریقای جنوبی، ژاپن و کنیا دیدار و در خصوص روابط دوجانبه اقتصادی گفتگو کرد.
یادآور میشود اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند متشکل از ۲۳ کشور حاشیه اقیانوس هند میباشد که همکاریهای اقتصادی دریا-محور را در دستورکار خود دارد.
شایان ذکر است؛ ده کشور از خارج از منطقه نیز به عنوان شریک گفتگو با این اتحادیه که مقر آن در جزیره موریس میباشد؛ همکاری می کنند.
همچنین مرکز منطقه ای علوم و انتقال فناوری آیورا به عنوان یکی از آژانس های تخصصی این اتحادیه در کشورمان مستقر میباشد.
Sunday, 5 February , 2023